Губернатор ДеСантіс фармацевтам: якщо ви продаєте абортивні пігулки – ми будемо переслідувати вас, як злочинців

Адміністрація Джо Байдена випустила загальнонаціональне правило, яке дозволяє аптекам продавати таблетки для переривання вагітності. У відповідь адміністрація губернатора Флориди видала інструкції для фармацевтів, погрожуючи, що «злочинна діяльність» (продаж абортивних пігулок) призведе до «кримінального переслідування» згідно із законами штату.

У Вашингтоні, округ Колумбія, знову виникають суперечки з католицьким губернатором Флориди Роном ДеСантісом після того, як Федеральне управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) ухвалило правило, що дозволяє аптекам продавати «ліки» Міфепристон (таблетки для вбивства ненароджених дітей на ранніх стадіях).

У результаті управління охорони здоров’я Флориди видало інструкцію для фармацевтів. «У світлі нещодавнього рішення FDA США дозволити роздрібним аптекам відпускати Міфепристон, Агентство видає це попередження, щоб нагадати постачальникам про те, що вони повинні продовжувати дотримуватися законів Флориди щодо абортів», — йдеться в ньому.
«Агентство проситиме місцеві правоохоронні органи надати будь-які докази злочинної діяльності, які воно виявить у записах постачальників. Свідоме порушення цих законів може призвести до кримінальної відповідальності», – попереджає державне відомство.

Смертельна пігулка, яку індустрія абортів рекламує як «ліки» в дітовбивчому бізнесі, яку ліві неомарксисти називають «репродуктивною турботою» вже призвела до понад 20 зареєстрованих смертей і тисячі ускладнень.

Джерело: rodyna.org.ua