Сенат штату Канзас ухвалив закон про визначення поняття “жінка”

Новий закон штату Канзас здавалося б, очевидний, але водночас і новаторський. Він відповідає на питання, яке є центральним у дискусії про трансгендерність, що вирує в усьому світі: що таке жінка?

Білль про права жінки був прийнятий 26-10 голосами в Сенаті Канзасу за підтримки лише республіканців. Законопроект, підтриманий сенатором Рене Еріксоном, визначає жінку як людину, «чия біологічна репродуктивна система розвинена для продукування яйцеклітин», тоді як визначення «чоловік» стосується будь-якої людини, чия репродуктивна система «розвинена для запліднення яйцеклітин жінки».

Це визначення є науковим, конкретним і чітко ґрунтується на реальних відмінностях між статями, відмінностях, які в основному мають репродуктивний характер. Хоча це може здаватися законом, заснованим на здоровому глузді, реакцією лівих на законопроект є гнів і шок.

Ліберальні члени сенату Канзас стверджують, що біль про права жінки є «образливим» як для «трансгендерних», так і для «цис-гендерних» жінок. Іронія в цьому обуренні полягає в тому, що ліві виявилися абсолютно безпорадними у пропозиції визначення жінки, яке б відповідало їхнім очікуванням. Найкраще, що вони змогли придумати, це те, що жінка – це «будь-яка особа, яка відчуває або ідентифікує себе як жінка». Очевидно, що це не можна вважати визначенням, оскільки воно містить термін, який намагається визначити в самому визначенні. Але радикальні ліберали дотримуватимуться цього визначення, незважаючи ні на що.

Визначення, узгоджене Сенатом штату Канзас, відкриває двері для заборони трансгендерним «жінкам» відвідувати жіночі спортивні зали, жіночі тюремні блоки та інші громадські місця, призначені для однієї статі.

«Є законні підстави розрізняти статі у в’язницях, притулках для жертв домашнього насильства, кризових центрах для зґвалтувань та інших місцях, де потрібна безпека та конфіденційність», – сказав сенатор Еріксон.

Практичні причини незмінних відмінностей між статями переважають будь-які почуття, ототожнення чи прихильність ліберальним ідеологемам.

Джерело: sobor.com.ua