Триденна адорація гробу Матері Божої

Як каже Святе Передання, Мати Божа уснула у п’ятницю, три дні, як і Ісус, лежала в гробі, а опісля з тілом і душею через ангелів була взята до Неба. Так і на парафії Свв. Верх. Апп. Петра і Павла (Рясне-1) вже черговий рік поспіль готуються до свята Успення Матері Божої, а саме – триденною неустанною адорацією гробу Богородиці.

У середу, 26 серпня, о 18:00 відправиться Свята Літургія, а опісля відбудеться урочиста процесія з винесенням фігури Успення Матері Божої до літньої каплиці. Протягом трьох днів, 26, 27 і 28 серпня, буде цілодобова адорація.

В четвер священики Братства відправлятимуть Служби Божі о 06:00, 09:00 (за померлих), 12:00, 15:00, 19:00 (за померлих). Хресна дорога навколо церковного саду відправиться о 22.00. А відтак опівночі за Успення Матері Божої відправиться перша святкова Свята Літургія. У п’ятницю наступні Служби Божі - о 06:00, 08:00, 10:00, 13:00 та 18:00. Після останньої Святої Літургії відбудеться процесійне занесення фігури Успення Матері Божої до церкви.

Так, як колись апостоли сумували за Марією, адорували Її, молилися, так і зараз закликаємо вірних прибігати під Її материнський покров просити подолання пандемії, миру для України, за хворих та у всіх своїх наміреннях та потребах. Марія пішла до Свого Сина, але Вона під хрестом стала Матір’ю всього людства, тому радо допомагає всім Своїм дітям, які щирою молитвою благають Її.

Настоятель храму закликає взяти активну участь в адорації. Біля гробу Богородиці стоятиме два клячники, де неустанно слід молитись вервицю, починаючи від середи 22.00. Для того, щоб молитва була безперервною напротязі трьох днів, прохання записатись в сестер-монахинь або за номером телефону: (032) 291-17-24.

Всі Богослуження відправлятимуться на вулиці у літній каплиці, тому можна приступити до Св. Сповіді, зокрема великодньої, хто ще не відбув. Священики сповідатимуть протягом цих днів під час кожної Святої Літургії. Не варто нехтувати великодньою Сповіддю, якщо ви вже ходите туди, де є багато людей.