Свято Воздвиження Чесного Хреста в Рокитному

Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього (піднесення для загального вшанування) – це одне із важливих набоженств у Святій Католицькій Церкві, яке започаткувала свята Єлена в IV ст., коли було знайдено Святий Хрест, на якому було розіп’ято нашого Господа Ісуса Христа. На згадку про цей день Церква встановила 27 вересня особливим днем почитання Святого Хреста.  

Цього року для вірних Святої Унійної Традиції це свято також виняткове тим, що на 27-28 вересня припадає 20-та річниця заснування Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата. В неділю у всіх традиційних храмах жертвували Святі Літургії та дякували за отримані ласки протягом цих років, молились за священиків, Духовну Семінарію та просили благословення на майбутнє.

Також на всіх парафіях Святої Традиції цього дня відправилась Хресна дорога. Незважаючи на вкрай несприятливу погоду (безперервний дощ і вітер) це набоженство також відправилось в Рокитному в лісі. Всі присутні (невеличкою, але витривалою громадою) вшанували 14 Стацій Хресної дороги під проводом отця-душпастиря Остапа Кодлубая.

Завдяки допомозі «доброго самарянина» пана Михайла, вірні безпечно подолали круті підйоми і такі ж круті спуски при кінцевих Стаціях, віддаючи честь і славу нашому Спасителеві Ісусові Христові, Котрий із любові до нас, грішних, витерпів усі ці муки, рятуючи людство від вічного прокляття.

Після Хресної дороги там же, в Рокитному, всі побожно вислухали Святу Літургію, яку відслужив отець-душпастир Богдан Витрикуш, та приступили до Святих Тайн. Традиційні сестри-монахині своїм чудовим співом супроводжували Святу Літургію. Проповідь отця Богдана про значення Хреста Господнього в нашому житті додала всім  натхнення, сили та відваги до несення своїх хрестів в щоденному житті.

Учасниця набоженства – Ганна Савчук,
парафіянка храму Свв. Верх. Апп. Петра і Павла