Проща в Брюховичі

Бук, на якому знайшли тіло Володимира Івасюка
Кам'яний скрипаль
Памятник Володимирові Івасюку на Личаківському цвинтарі

“Ми всі ним пишалися…”

Панахида за відданих Богові й Україні до смерті

17 травня вшановуємо пам’ять композитора Володимира Івасюка. Цього дня, у неділю, відбудеться патріотична проща до місця, де видатного українця знищили вороги нашого народу. Від рясненської церкви Свв. Верх. Апп. Петра і Павла прочани виходять о 15:00 та ідуть до того місця у Брюховицькому лісі, де повісили Володимира Івасюка.

Там священики Братства св. Йосафата відправлять панахиду за всіх тих, хто в часи комуністичної неволі давав свідоцтво своєї віри та відданості Богові, Церкві та своєму народові.

Володимир Івасюк разом з іншими молодими буковинцями завдяки своєму непересічному таланту підносив душі українців на крилах своїх пісень до духовних висот. Українська пісня полетіла у світи, несучи нашу мову, наш дух, наш жар любові усім націям.

Володимир, за словами його приятеля Любомира Криси, відзначався ввічливістю та доброзичливістю, гарним гумором та ерудицією, скромністю та щирою, але непоказною, любов’ю до своєї України та свого народу.

За своє коротке життя митець написав понад сто пісень, багато з яких одержали визнання та успіх ще при його житті, а “Червона рута” стала “нашим мистецьким паспортом у світі”.

До 60-річчя від дня народження Володимирові Івасюку присвоєно звання Героя України.

Любомир Криса ділиться спогадами про свого хорошого друга, з яким його об’єднували спільні художні смаки та світогляд: “Ми всі ним пишалися, адже творчість його була оптимістичною, глибоко національною, вона виховувала молодь і служила своєму народу”.

Запрошуємо небайдужих та національно свідомих українців, зокрема молодь, узяти участь у недільній прощі до Брюхович, до місця загибелі видатного українського композитора та поета Володимира Івасюка, для вшанування пам'яті відданих синів української землі, які віддали життя, відстоюючи право свого народу на незалежне життя.

Урочисте вшанування розпочнеться о 17:00. До Рясне-1 можна доїхати маршрутними таксі № 21, 28, 44, 47, 49, 59, 65, 89, 131, 217. До Брюхович можна доїхати маршрутними таксі № 13, 44, 86, 89.