Блиск святості

"Будьте досконалими, як Отець Ваш Небесний", — промовляє до нас Ісус. Читаючи книгу "Папа Пій X: святий і чудотворець", починаєш розуміти, що Божий заклик стати досконалим можна виконати.

Як саме стати досконалим, ми усвідомлюємо, читаючи цю книгу. Папа Пій X своїм життям показує нам приклад досконалості і доводить нам, що це можливо.

Знайомлячись зі сторінками його життя, бачимо, що головною умовою для цього є беззастережна любов до Бога і віра в Боже Провидіння, вміння і готовність покладатися на Божу волю.

Людина, яка має велику любов до Бога, здатна всі свої вчинки мовби автоматично спрямувати на прославу Бога, виконуючи слова Ісуса Христа: "...щоб люди, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли Отця Небесного".

Читаючи цю безцінну книжечку, починаєш краще розуміти сенс свого життя, своє призначення. Папа Пій X продовжує чинити чуда і після своєї смерті — власне і через цю книгу, адже не одна людина застановиться, читаючи, над своїми вчинками, не одна порівняє своє життя з життям цього святого. Бо занурившись у клопоти повсякденної буденщини, людина не завжди зупиниться, щоб обдумати своє призначення, дане їй Богом, та придивитися до себе: "Чи так я живу? Що ж насправді є важливим для мене?"

Вчинки святого Папи Пія X мовби промовляють до нас: "Зупинись, подумай, і ти побачиш сенс свого життя, сенс своїх радостей і тривог, а найбільше — сенс своїх проблем і шляхи їх розв'язання, їх нам завжди підкаже Господь, якщо тільки любов до Нього будемо мати у своєму серці".

Прочитайте цю книжку — і відчуєте блиск святості у своїй душі, і вам захочеться змінити своє життя, зробити щось для Бога. Ви відчуєте, що ви — не просто людина, а дитина Божа.

Ми зобов'язані прагнути святості і стати святими — для цього ми народилися і саме цього очікує від нас Бог!

Ольга КОЛОДІЙ,
м. Львів-Сихів