За що я люблю Ісуса на Хресній дорозі

Настав час Великого посту. Це час Божого милосердя і любови. Час, в якому треба застановитися над своїми вчинками, своїм відношенням до рідних і близьких. Ісус бере свій хрест добровільно і нас заохочує брати свій хрест з любови до Нього. Розважаючи над стаціями Хресної дороги, ми бачимо Св. Вероніку, Киринейчика, які проявляють свою любов і доброту. А жінки єрусалимські мали показати, як полегшити Ісусові страждання, підтримати, співтерпіти з ним. А вони навпаки завдають Йому болю. Ісус Христос з любови до нас вмер на хресті. Той, Який стільки добра зробив для людей, сьогодні терпить!

Терпить великі муки за гріхи людей. Берімо собі в приклад Ісуса Христа, коли над нами знущаються, ображають, кривдять, робімо, як Христос робив: відповідаємо їм з любов'ю.

Ісуса Христа я люблю за те, що Він терпів страшні муки, Він не тримав зла на нікого, а все прощав, навіть своїм ворогам, які Його розп'яли.

ВЕРГУН Роксолана

 Від початку посту я з батьками кожний вечір клякаю до відправлення Хресної дороги. Почерзі відмовляємо кожну стацію, розважаємо, роздумуємо і застановляємося над собою.

Ісуса на Хресній дорозі я люблю за те, що Він свій тягар, а це тягар наших гріхів, несе терпеливо, з любов'ю до всіх людей. Він три рази падає, але знову встає, поборює свою знесиленість і несе свій Хрест.

Ісус дуже любить свою Матір, де ми це бачимо при зустрічі з Нею на Хресній дорозі. У Нього в очах була така любов і ніжність до Пречистої Діви, яка повинна бути у кожної дитини.

Кати прибивають Його до Хреста, а Ісус за них молиться. Він милосердний, терпеливий, з мужністю переносить всі знущання і муки. Цим Він хоче нас навчити, як ми повинні жити і терпеливо, без нарікань приймати все, що Бог нам посилає у житті.

ДЗЬОРДЗЬ Марія

Я люблю Ісуса на Хресній дорозі за те, що він нас вчить терпеливо зносити образи, прощати своїм кривдникам і молитися до Бога, щоб Він простив їм їхні гріхи.

На Хресній дорозі Ісус мені показує, що того, хто з любов'ю прийде до Нього, Він нагородить дарами, а хто хоч трошки допоможе Ісусу нести хрест, зможе полюбити Його ще більше.

Ісус приймає тяжкий хрест і терпеливо несе його на Голгофту, помирає на ньому, щоб спасти наші душі. То наші гріхи приносять біль і муки Ісусу, а Він терпів, хоч Його били й катували. Терпів, бо любить мене. І за те я люблю Ісуса. Він мій Спаситель і Відкупитель.

МАЦЬКО Володимир

Я люблю Ісуса Христа на Хресній дорозі за те, що Ісус Христос пройшов всю дорогу до Голгофти сам і терпів всі муки, як чоловік, а не як Бог. Ісус Христос терпів добровільно, тільки з любові до людей. Він терпів болі на душі: смуток, тривогу, погорду, клевету; і болі на тілі: биття по лиці, побої, рани. Своїми муками, смертю заслужив нам вічне спасіння. Бог хоче, щоб усі люди були спасенні, однак спасуться тільки ті, що заслужать собі на те своїм праведним життям.

ФОРНАЛЬЧИК Олександр

Я люблю Ісуса Христа за те, що Він віддав своє життя, щоб врятувати наші душі. Ісус дав нам шанс на безсмертя. Його смерть була початком сильнішої християнської віри і нового життя для всіх людей. Христос своєю кров'ю врятував світ від гріха.

МАЦЕХ Галина

За те, що Він навчав людей бути добрими, пробачати одне одному. Зате, що Він встановив Пресвяту Тайну Євхаристії та Сповіді, завдяки яким люди, які вчинили гріх чи образили чимось Господа Бога, можуть заслужити прощення. За те, що Він хоч не був винний, помер на хресті, принісши своє в жертву для відкуплення за для спасіння людей і показав людям шлях до вічного життя через своє Воскресіння.

ЖУРАВЕЦЬКА Анастасія

Я люблю Ісуса Христа за те, що Він тяжко терпів за людські гріхи. Своїми муками і смертю заслужив нам Ісус Христос вічне спасіння. Бог хоче, щоб всі люди були спасенні. Розп'ятий Ісус Христос молився і просив Свого Небесного Отця простити все Його ворогам і мучителям. Ісус Христос вмер розп'ятий на хресті, щоб Своїми тяжкими терпіннями і смертю привернути нам Божу ласку і щасливу вічність у небі.

БАРЧИШИН Павло

Хресна дорога — шлях, по якому Ісусик проніс свій хрест. Тут були і катування, і плювання, і биття та зневага. Але Ісус все стерпів. Він терпів за мене і всіх людей. Я люблю Ісусика на Хресній дорозі за те, що Він нічого не говорив, не робив, не опирався, а з покорою і смиренністю ніс свій важкий хрест. Коли Йому пробивали руки і ноги цвяхами, Ісус терпів — терпів за наші гріхи. Він все прощав людям, бо вони не знали, що робили.

За ці всі зневаги, терпіння, образи і прощення людям, за тяжку Хресну Дорогу і за відкуплення гріхів всіх людей і за наше спасіння я дуже сильно люблю Ісуса Христа.

ПЕТРІВ М.