Відкриті листи

УКРАЇНА

Українська Греко-Католицька Церква Львівської Архиєпархії Яворівського деканату с. Прилбичі

ЦЕРКВА СОБОР ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ і СВЯТОГО ЙОСИФА ОБРУЧНИКА

 

Арєпископу Львівської Архиєпархії
УГКЦ кир Ігорю Возьняку

 

парафіяльної Ради
храму Собор Пресвятої Богородиці і Святого
Йосифа Обручника с. Прилбичі Яворівського
району Львівської обл.

 

Слава Ісусу Христу!

Відкритий лист

Ми, вірні храму Собор Пресвятої Богородиці і Святого Йосифа Обручника, довго вагалися Владико, чи писати до Вас листа, чи йти на розмову. Але не думаємо шановний наш Владико, що після того, як Ви вчинили з нашим храмом 1.11.2007 р.Б. у с. Прилбичі Ви зможете подивитися нам в очі. Ми також не маємо надії, що Ви нам відповісте, адже Ви не реагували на наші письмові звернення, Ви не хотіли з нами зустрітися. Знайте Владико, Ви не тільки розбили фізично наш новозбудований храм, Ви розбили наші душі і ще хотіли витерти об нас ноги, але в день смерті А. Шептицького Господь Бог покерував по-іншому. Був допуск Божий, щоби Ви показали своє справжнє лице, свою «прихильність», до нас, свою «любов» до землі Шептицького. Бо, як можна по-іншому розцінити, з яким гонором Ви дали команду - «розбивай і володій». Навіть облогу тримали три дні і три ночі, при тому завівши книгу чергувань священиків у нашому храмі. Зрозуміло, що для священиків, які чергували мусіли підвозити харчі та питво, але на четвертий день «облоги» нашої церкви в неділю о 20.05 годин вечора наші люди допомагали вже виносити повні сумки харчів та питва до автобусів, які вирушили разом з паломниками на Львів, залишивши після себе неприбраний храм та приміщення паламарської, з якої зробили трапезну.

Тепер люди розмірковують, шановний наш Владико, де ж Ви були раніше з своїм воїнством і реманентом по захопленню церков, коли наші вірні в Прилбичах не мали можливості молитися навіть почергово в своєму греко-католицькому храмі, і не тільки ми, але й інші греко-католицькі громади по цілій Львівській Архиєпархії. Але Вам легше, Владико, «воювати» із своїми вірними, розділяти цілісність греко-католицькі громади, створюючи психологічно нестерпну атмосферу, розбрат.

Тому ми вимушені звертатися у всі інстанції, як церковні так і державні, щоби нас почули не тільки в Україні, але й у цілому світі, як нинішня церковна влада УГКЦ, яку Ви представляєте у Львові, чинить з новозбудованим храмом та вірними своєї церкви на землі Митрополита Андрея Шептицького прикрившись відзначенням дня його смерті 1.11.2007 р.Б.

В черговий раз звертаємось до Вас, Владико, як до свого батька і просимо Вас не нищити віри батьків наших, адже час розкидання каміння для Вас вже минув, тепер настає час збирати Вами розкинуте каміння...

9.11.2007 р.Б.

Слава Ісусу Христу!

З повагою Парафіяльна Рада храму Собор Пресвятої
Богородиці і Йосифа Обручника с. Прилбичі Яворівського району
В. Карпа, І. Логин, В. Дида, М. Чепіль, Б. Мица
І. Грицан, М. Васильовський, Р. Озимко, М. Степух

 

 

Україна

Українська Греко- Католицька Церква Львівської Архиєпархії Яворівського деканату с. Прилбичі

ЦЕРКВА СОБОР ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ І СВЯТОГО ЙОСИФА ОБРУЧНИКА

 

Апостольському нунцію в Україні Кир
Івану Юрковичу

 

парафіяльної Ради
храму Собор Пресвятої Богородиці і
Святого Йосифа Обручника с. Прилбичі
Яворівського району Львівської обл.

 

Слава Ісусу Христу!

Відкритий лист

Владико! Ми вірні греко-католицької церкви храму Собор Пресвятої Богородиці і Святого Йосифа Обручника с. Прилбичі, пишемо до Вас листа з того місця де народився А. Шептицький, вірний слуга нашої УГКЦ. Пишемо до Вас вдруге (перший лист від 4.04.2007 р.Б.), бо, на велику прикрість, відповіді так і не отримали. Але маємо надію, що Ви відреагуєте на наше до Вас сьогоднішнє звернення.

Вважаємо за обов'язок інформувати Вас, Владико, як Апостольського нунція в Україні, про ті події, що потрясли не тільки нас, нашу парафію, село, а й цілий Католицький світ 1.11.2007 р.Б. Шум електропил та скрегіт замків, стукотіння металевих ломів, що обрушились на нашу новозбудовану церкву у людей до сих пір стоїть у вухах. Так розбивали нашу святиню і це робилося на очах вірних, прибулих паломників, священиків (близько 100 осіб) і самого Владики Ігоря Возьняка Архієпископа Львівського. Зруйнувавши замки на металевій брамі спеціальними приготовленими інструментами, взялися за розбивання дубових дверей церкви. Виламавши двері церкви, як ні в чому не бувало, з піднесенням розпочали богослужіння. Після богослужіння розпочалося облога три дні і три ночі наш храм перетворити у фортецю.

Тому ми вимушені звернутися до Вас, як до Апостольського Нунція, щоб Ви належно дали оцінку діям Владики Ігоря Возьняка. В свою чергу ми проінформували Президента України Віктора Ющенка (2.11.2007 р. Б.), а також керівництво і силові структури Львівської області (3.11.2007 р.Б.), відправили листа Владиці Ігорю Возьняку (9.11.2007 р.Б.) та Блаженнішому Кир Любомиру Гузару (копія членам Синоду Єпископів УГКЦ (14.11.2007 р.Б.). Залишилось ще подати інформацію про силові дії Владики Возьняка по відношенню до нас і нашого храму Святійшому Отцеві Папі Римському Венедикту XVI.

Висилаємо Вам копії всіх листі, фото та інші матеріали, які наглядно показують дії Владики Ігоря Возьняка.

Вибачте за турботу. Чекаємо від Вас відповіді.

15.11.2007 р.Б.

Слава Ісусу Христу!

З повагою Парафіяльна Рада храму Собор Пресвятої
Богородиці і Йосифа Обручника с. Прилбичі Яворівського району
В. Карпа, І. Логин, В. Дида, М. Чепіль, Б. Мица
І. Грицан, М. Васильовський, Р. Озимко, М. Степух

 

 

 

Главі УГКЦ Блаженнішому Кир Любомиру Гузару
копія: Членам Синоду Єпископів УГКЦ

 

парафіяльної Ради
храму Собор Пресвятої Богородиці і Святого Йосифа Обручника
с. Прилбичі Яворівського району Львівської обл.

 

Слава Ісусу Христу!

Відкритий лист

Ми, вірні храму Собор Пресвятої Богородиці і Святого Йосифа Обручника, звертаємось до Вас, Владико, вдруге за останніх вісім місяців. В честь Великоднього Посту, коли писали до Вас листа і покладали велику надію, як на батька нашої УГКЦ, щоби - Ви скерували свою мудрість, на тих, що мають церковну владу на місцях, але зловживають нею по відношенню до тих вірних і священиків, котрі були в підпіллю і відстоюють сьогодні Традицію нашої Церкви. Ми описували Вам це в листі (від 4.04.2007 р.Б.). Але на жаль. Владико, від Вас ми також не отримали відповіді. Ваше мовчання у справі нашої громади села Прилбичі, де живуть ще вірні, котрі пам'ятають і знали А. Шептицького. Доводимо до Вашого відома і членів Синоду Єпископів УГКЦ, що 1.11.07 р.Б. в день 63-ої річниці від дня смерті А. Шептицького, що Архиєпископ Львівський Владика Ігор Возьняк, відслуживши молебень біля родинної каплиці Шептицьких з чисельним своїм священичим воїнством близько 100 осіб та зібраними по львівських церквах вірними вирушили до новозбудованої святині у с. Прилбичі і в брутальний спосіб приготовленим знаряддям розрізали замки на церковній брамі, розбивши дубові двері, відслужили Святу Літургію. Напевне історія всіх часів нашої Української Греко-Католицької Церкви не знала такого кричущого факту, щоби на очах у своїх вірних розбивати свій новозбудований храм, при цьому цинічно демонструючи свою зверхність і владу над простими вірними. Такі дії самого Владики, зрозуміло, що подають згіршення для вірних та тривогу, яка западає в людські серця з однією думкою, а що буде з нашою Церквою і людськими душами завтра. Зрозуміло, що те що було зроблено самим Владикою, Ігорем Возьняком, по відношенню до нашого новозбудованого храму не принесе слави нашій греко-католицькій Церкві в світі, а навпаки дає згіршення і непорозуміння серед вірних.

Нам прикро про таке писати, але ми вимушені, бо, справедливості ради, будемо добиватися правди і члени Синоду Єпископів повинні зробити свій висновок й відкликати Владику Ігоря Возьняка з Львівської Архиєпархії.

І як ми завершували свого попереднього листа (4.04.07 р.Б.) до Вас Ваша Екселенціє, хочемо завершити тими ж Вашими словами сказаними в газеті «За вільну Україну» від 25.11.2004 р.Б.:«... голос народу - це голос Божий», то чому б до нього не прислухатись.

Чекаємо на відповідь.

14.11.2007 р.Б.

Слава Ісусу Христу!

З повагою Парафіяльна Рада храму Собор Пресвятої
Богородиці і Йосифа Обручника с. Прилбичі Яворівського району
В. Карпа, І. Логин, В. Дида, М. Чепіль, Б. Мица
І. Грицан, М. Васильовський, Р. Озимко, М. Степух