З Різдвом Христовим!

Христос Раждається!

Вже від віків триває цей наш прадідівський звичай — в час Різдва Христового вітати один одного християнським привітом: "Христос раждається!". І так, як опівночі ангел сповістив пастирям радісну новину, промовивши: "Чому спите, ідіть до Вифлеєму, вам народився Спаситель світу — Христос Господь", так хочу привітати всіх вірних тим нашим прадідівським християнським привітом: "Христос раждається!"

Кожне свято Різдва є святом великої надії. Народжується Спаситель світу — Той, Який має силу і владу змінити життя кожної людини, Який є Паном людського серця і душі. Упродовж Різдвяних свят складаємо собі навзаєм різні побажання, надсилаємо листівки своїм близьким і знайомим, а тепер, у вік електроніки і техніки, дзвонимо та пишемо повідомлення. Об'єднуємося з нашими найріднішими в найдальших куточках земної кулі.

Хочу побажати усім вірним того, чого найбільше потребує людина у своєму житті — миру. Бо ангели співали гімн миру "Слава во вишніх Богу" і вітали Царя миру для людей доброї волі. Немає більшого щастя, аніж мати внутрішній мир (а це є дар Божий). Немає більшого щастя, ніж коли в сім'ї панує мир і злагода, взаємна повага і любов між і стати тими, про яких Ісус Христос казав: "Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться".

Де маємо шукати той мир?

В останні сторіччя бачимо, що людина хотіла знайти повноту свого щастя на землі в технічному прогресі, який заспокоював бажання її серця і душі. Але також бачимо, що людство глибоко помилилося. Ми цього року занурилися у фінансову кризу: стільки людей опинилося на роздоріжжі, розбиті, розчаровані, адже вони в тому покладали всю свою надію. І технічний прогрес їх підвів.

Цього року, хоч світ (ООН, ЄС) багато говорить про мир, життя не стало спокійнішим: терористичні акти, жертви, Ірак, Афганістан, війна між Ізраїлем і Палестиною на Святій Землі, в Індії переслідують християн. Це все свідчить про те, що миру немає. Мабуть, тому, що люди не шукають джерела правдивого миру.

Зичу всім людям доброї волі того найбільшого дару, який приносить нам Ісус Христос і який дає нам ця свята Вифлеємська ніч—дару миру, любові, спокою для кожного людського серця!

Також вітаю всіх наших добродіїв: тих, які нас підтримують, які, не соромлячись, визнають сьогодні Христа своїм Спасителем і Богом.

Вітаю хворих, терплячих, немічних, прикутих до ліжка, тих, які переживають складні ситуації у своєму житті.

Нині народжується надія для кожної людини. А тією Надією є Христос-Спаситель!

Просіть — і буде вам дано! Шукайте — і ви знайдете! Стукайте — і вам відкриють! Це завжди актуально. Ці слова не з минулого — їх говорить Христос на кожній Службі Божій.

Дитятко Ісус — це не лише мала Дитина, а й Воплочене Слово Боже, це Бог і людина. Не треба ніколи боятися Христа чи казати: "Я не вмію молитися", "Не знаю, як підійти, як поводитися". Ісус приймає всіх: і убогих пастухів, і мудреців. Серце Богочоловіка відкрите для кожної людини: для жебраків, безпритульних, самотніх, сиріт, невиліковнохворих.

Нам треба тільки відродити віру. В нинішніх часах закликаю усіх до відданості Христові, щоб наша віра не була пустою формальністю, але правдивим християнським життям.

Благословенних, щасливих свят Різдва Христового, Нового року, Божого благословення та опіки для нашого краю і всього світу!

Генеральний настоятель Священичого Братства Св. Свящмуч. Йосафата о. Василь КОВПАК