Любов до матері Божої

Добра дитина часто і охоче думає про маму, прагне її пестощів, а коли мусить розлучитися на довший час з нею, то відчуває біль і смуток. Так і ти думай з ніжністю про добру Маму Марію — Матір Божу, прагни з Нею злучитися навіки, линь до Неї з тугою на серці.

Добра дитина слухає наказів своєї мами і виконує її бажання, бо не хоче ні в чому її засмутити, постійно ходить за мамою, а коли ще маленька, то тримається її плаття. Так і ти слухай своєї Матері Марії, а також слухай її Божого Сина, бо Вона і до тебе промовляє: "Що лиш скаже вам — те робіть" (Йо. 2, 5) Не засмучуй ніколи цієї Матері гріхами, але вдивляйся в Неї постійно, щоб розгадати її бажання, іди крок за кроком з Нею, наслідуючи її, а тому, що ти є малою і слабою дитиною, тримайся її плаття, тобто її опіки.

Добра дитина йде кожного дня зранку привітатися зі своєю мамою, нічого не робить без її дозволу, про все її просить, всюди шукає нагоди, щоб лиш вона була задоволена. І ти часто витай Матір Марію. Коли пробудишся, проси її благословення на цілий день. Коли виходиш з дому, клякни перед її образом чи фігуркою і проси, щоб Вона опікувалася тобою. Коли вдягаєш нове плаття чи сідаєш до столу, уяви собі, що Марія сама тебе одягає і годує. Коли розпочинаєш якусь справу, поручай її під опіку Милостивої Матері. Бл. Генріх Сюзо, як тільки вставав з ліжка, витав Зірку ранню; а як птахи співом витають схід сонця, так і він співом уст і серця прославляв Матір "Сонце справедливості". Інший побожний чоловік, Іван Олієр, визнавав на кожному кроці свою залежність від Матері Марії, звертався до Неї постійно — чи за порадою, чи по світло, або потіху, від Неї отримував все, навіть одяг і їжу. Коли мав розпочати якусь працю або науку, молився перед тим "Богородице Діво"; коли забув і занедбав цю практику, то не міг нічого навчитися.

Добра дитина тішиться, коли надходять Іменини її мами, в цей день вона складає мамі побажання, а часом навіть дарує подарунки. Так і ти тішся, коли зближаються іменини, тобто свята твоєї Матері Марії, приготуйся до них молитвою і постом, в цей день жертвуй подарунок, особливо Сповідь і Святе Причастя, бо такий подарунок для Марії є наймиліший.

Добра дитина радо говорить про маму, прагне, щоб її всі любили і шанували. Так і ти говори часто і завжди з пошаною про Матір Марію, гаряче прагнучи, щоб її всі, а особливо в твоїй родині, любили і почитали.

Добра дитина тішиться, коли мама здорова і щаслива, а в разі хвороби плаче з жалю і не відходить від її ліжка. Так і ти тішся зі слави і щастя Матері Марії, а жалій над її терпіннями і потішай стоячу під хрестом.

Добра дитина любить тих, котрих любить мама. Тому і ти люби всіх дітей Марії, а особливо тих, які належать до її братства, або які перебувають у нужді чи гріхах, і не забувай про душі, терплячі в чистилищі, які за життя відзначилися особливою набожністю до Матері Божої.

Врешті, добра дитина старається жертвою віддячитися за ті жертви, які мама переносить задля неї. Так і ти не втікай від жертв для так люблячої Мами, старайся з любові до Матері Божої вчинити щоденно щось доброго.

Підготували Традиційні сестри ЧСВВ Провінції Божого Милосердя