Отцеві Володимирові Рудю - 70!

Всечесний отче Володимире!

Щиро вітаємо Вас із 70-літнім ювілеєм!
Ми просимо в Милосердного Бога
Для Вас міцного здоров’я,
Хай Він кріпить Вас на силі
І дарує дні щасливі.

Хай Вас Бог благословляє,
У служінні помагає,
А ми Вас щиро вітаємо,
Молитви Богу засилаємо.

Подяку складаєм за працю духовну,
За щирі молитви, посвяту стійку,
Що Божеє слово несете Ви людям,
Не жаліючи сил і за всяку ціну.

Ми з Вами багато всього пережили,
Удачі й невдачі бували не раз,
В гуртожитку навіть бувало служили,
Тепер же капличка прекрасна у нас.

Хай наш отець все з нами буде,
Хай в сповіді прощає блуди,
Веде до Бога все життя,
І слава лине в Небеса.

Ми разом всі отця вітаєм,
Бажаємо щастя і добра,
І дружно разом заспіваєм
Вам многая і благая літа!

Парафіяни храму Пресвятої Євхаристії,
Львів-Рясне-ІІ, 25 січня 2009 р. Б.

 

* * *

Всечесний отче Володимире!

Священиче Братство Св. Священномученика Йосафата сладає Вам найщиріші привітання з нагоди Вашого ювілею.

Так, 70 років життя вже позаду. За цей час було різне – як хвилини радості, так і хвилини терпіння, але Господь Бог ні на мить про Вас не забув, ба навіть більше – покликав Вас бути трудівником у Своєму Винограднику. Вашу невтомну працю видно скрізь на наших парафіях, де Ви своїм чудовим і мелодійним тенором звеселяєте серця вірних, своєю наукою засіваєте в людські серця зерно Божої правди і любові. Своєю жертвенністю даєте добрий приклад для нас – священиків і всіх вірних.

Отож, молимося і просимо в Господа Бога, щоб завжди зсилав вам здоров’я і сили переносити з любов’ю всі терпіння, труднощі і випробування. Хай Пречиста Діва Марія покриє Вас і Вашу родину своїм чесним омофором, а Ваш небесний патрон – Св. Володимир Великий випросить для у Господа Вас твердості і непохитності у святій Вірі.

На завершення складаємо побажання Вашими улюбленими рядками – дай Вам Боже:

Щастя, здоров’я, пошани від світу,
Кращої долі і многая літа!

Священиче Братство Св. Свящмуч. Йосафата

 

* * *

Отцеві Володимирові Рудю виповнилося 70 років, а він ще такий енергійний, жвавий, швидкий… Він завжди був таким, оптимізм хвилями так і б’є від нього.

Як і кожному доброму священикові, отцю бракує часу, тому завжди поспішає, часом запізнюється, проте Святу Літургію чи інші набоженства ніколи не скорочував, нічого не пропускав, щоб “жодна йота чи жодна риска не минула”.

У Святій Тайні Покаяння о. Володимир завжди прагне наставити грішника на добру дорогу, потішити та неодмінно поблагословити, щоб той з Божою допомогою постав зі своїх гріхів.

Бажання служити Богові, Церкві та рідному народу ніколи не покидали о. Володимира. Проте така можливість з’явилася лише у старшому віці, і він вповні скористався нею: закінчивши необхідні студії, отримав священичі свячення. Своєму пастирському покликанню був завжди вірний, хоча перешкод було безліч.

1994 року о. Володимир розпочав працю як помічник адміністратора парафії Пресвятої Євхаристії, а в 2001 році був призначений адміністратором. Тоді ж йому призначили помічником священика-модерніста, тому разом зі св. Апостолом Павлом о. Володимир може сказати: “…та дано мені в тіло колючку (…), щоб я не величався” (2 Кор. 12,7). Але, як і святий Апостол, він не зламався, мужньо і витривало відстоює разом з парафіянами Святу Традицію УГКЦ в Рясному-ІІ. Скільки образ і обмов він перетерпів – один Бог знає! Міг давно все покинути і поїхати за океан, де його чекає родинний спокій і затишок. Але священичий обов’язок в отця Володимира завжди на першому місці, спасіння душ – його покликання, Свята Літургія – правдиве служіння Богу і людям.

Всечесний отче Володимире!

Хай Милосердний Господь зішле Вам всіх необхідних ласк, огорне Своєю благодаттю, наділить міцним здоров’ям, обдарує довгими і щасливими літами життя, а вкінці нагородить Вас за витривалу і вірну працю у Божому винограднику відпочинком у Царстві Небесному.

Комітет із захисту Св. Унійної Традиції “Щит Святої Унії”