До нас завітав Ісус ...

Слава Ісусу Христу!

“Що неможливе для людини, те можливе у Бога”.

Чи могла я і моя родина сподіватися, що колись до нашого помешкання завітає Сам Цар Всесвіту? Проте це можливе для Бога, який прийшов до нас у вигляді маленької дитини, але яко Цар, бо правою рукою благословив нас, а в лівій руці тримав земну кулю.

На перший погляд здається: що тут такого – фігурка, як і всі інші. Але ні, ця присутність, це відчуття – вони були благословенні! Та простота, та любов – “Ісусе, як добре нам з Тобою”!

У серці кожного з нас відбувалося щось значне і велике: всі аналізували своє життя і робили висновки. Це ніби маленьке чудо – присутність Празького Єзулятка – але як багато воно важить у нашому житті! Адже ми відчуваємо постійну потребу в Ісусі. Бо без Бога – ані до порога.

Приїзд в Україну чудотворної фігурки Дитятка Ісуса – це була ще одна Його місія, щоб нам вкотре нагадати: “Покайтеся!” Ісус шукав заблуканих і тих, що в розпуці, – робив чуда в душах закам’янілих грішників. І ніхто у Його присутності не залишився байдужим…

Мусимо визнати, що все це є Боже Провидіння, це не випадковість, а Божа воля. Нам завжди потрібно пам’ятати, що живемо тільки один раз, вмираємо один раз і звіт зі свого життя будемо здавати одному Господові Богу, в Святій Тройці Єдиному.

Цей великий день, 14 лютого 2009 року Божого, назавжди закарбується у наших серцях, таке просто неможливо забути.

Від імені моєї родини, мешканців Левандівки, від себе особисто хочу від щирого серця подякувати нашому духовному провідникові отцеві Василеві Ковпаку, який спричинився до того, щоб Празьке Єзулятко відвідало наше помешкання. Хай, Всечесний наш отче, ласка Святого Духа завжди перебуває з Вами!

Дякую отцеві Миронові Гнипу, який сповідав нас, вислуховував наші проблеми і болі – за розуміння і підтримку.

Дякую отцеві Михаїлу Процику, який відправляв Святу Літургію, молебень до Дитятка Ісуса – за його молитви і благословення. Хай Ісус, Мале Дитя, благословить вам усім на все життя.

Також хочемо подякувати отцеві Андрієві Британу, який привіз нам це маленьке чудо – фігурку Дитятка Ісуса у таку снігову погоду. Хай Пречиста Діва Мати Вас у своїй опіці має і ніколи з рук Своїх не випускає.

На плідні, щедрі, довгії Вам літа!

Слава Ісусу Христу!

Ольга ПОПОВИЧ, Львів – Левандівка