Освячено новий храм

27 жовтня, в день храмового празника, в смт Шкло Яворівського району відбулося мале освячення нової церкви Преподобної Матері Параскевії (Сербської).

Три роки тому місцеві парафіяни і всі вірні Св. Традиції пережили велике потрясіння і кривду: в ніч з 23 на 24 липня 2006 року Божого було спалено їхню святиню, унікальну пам’ятку сакрального мистецтва – дерев’яну церкву ХVІІІ ст., збудовану 1732 року Божого. Ця сумна подія ще більше згуртувала громаду, зміцнила в людських серцях віру і уповання на Бога. Минуло всього три роки. І ось на тому самому місці, на місці колишнього згарища, зусиллями вірних Св. Традиції, доброчинців, жертводавців і багатьох людей доброї волі постала нова мурована церква імені тієї ж святої.

На урочистість храмового празника і освячення святині зібралися численно вірні традиційних парафій УГКЦ разом зі своїми братствами – зі Львова (Рясне-1 і Рясне-2), Новояворівська, Прилбич, Котів, Мужилович, Янова, Бердихова, Верещиці, Богородчан Івано-Франківської області та ін.

Чин малого освячення здійснив Генеральний настоятель Священичого Братства Святого Священномученика Йосафата отець Василь Ковпак. Він же відправив у новоосвяченому храмі Преподобної Матері Параскевії і Святого мученика Назарія першу Служба Божа.

Урочисту відпустову Святу Літургію відправив отець Любомир Гаєвський, парох церкви Христа-Царя з Богородчан, якому співслужили при престолі отці Володимир Вознюк і Михаїл Процик (СБССЙ).

Не по-осінньому радісне сонце зненацька розірвало завісу свинцевих хмар, щоб поглянути на урочистий обхід з Євхаристійним Ісусом і на вірних, які припали на коліна, благаючи Господнього благословення і кращої долі для своєї Церкви і рідного народу.

Благослови, Господи!

Власна інформація