Намірення на час Великого посту (15 лютого –3 квітня 2010 р. Б.)

І тиждень (15-20 лютого)

– За Святішого Вселенського Архієрея Венедикта ХVІ, за єпископів, священиків і все духовенство, щоб вони були справжніми пастирями і вчителями Божих заповідей і свідчили Боже Милосердя насамперед прикладом власного життя, за ласку їх жертовності заради спасіння людських душ.

– За священиків, нововисвячених отців-дияконів, семінаристів Священичого Братства Св. Свящмуч. Йосафата, за ревні і святі покликання з нашої молоді до стану священичого і монашого.

– За розвиток і утвердження Св. Традиції на теренах нашої України і в усьому світі;

– За тих, які готуються до прийняття особливого дару – Св. Тайни Священства, особливо у цей рік.

ІІ тиждень (21-27 лютого)

– За Боже благословення для нашого краю і народу.

– За державних керівників, щоб вони сумлінно і відповідально виконували покладені на них обов’язки, мужньо і рішуче ставали на захист життя і прав людини.

– За мир і спокій в нашій державі.

– За те, щоб наш народ зростав у любові до Церкви і рідної української землі.

– За ласку Божого Провидіння у житті нашого народу в часи випробування сучасного екуменізму – хибного релігійного єднання, а також політичної і економічної кризи;

ІІІ тиждень (28 лютого - 6 березня)

– За українців-емігрантів, які в пошуках праці стали байдужими до своєї Церкви, Батьківщини, нації і родини, спричинили своїм батькам, дітям і родинам біль і страждання, за їх покаяння і навернення до Бога і повернення до своїх родин.

– За дітей, які залишилися сиротами при живих батьках, за дітей і молодь, які зійшли з доброї дороги у своєму житті через батьків, що допомагають їм матеріально з-за кордону.

– За дітей, які готуються до Першого Святого Причастя і за їх родини.

– За добрих вихователів, вчителів, професорів, які б дбали про збереження католицької консервативної системи виховання наших дітей та молоді і могли протистояти модерним нововведенням у вихованні.

– За християнську молодь, яка є надією для Церкви і народу.

ІV тиждень (7 березня-13 березня)

– За святість християнських родин, за взаємну любов, повагу і вірність у подружньому житті.

– За батьків і матерів, які давали б добрий приклад своїм дітям у кожній сфері життя, а особливо навчили їх любити Бога.

– За багатодітні сім’ї і сім’ї, які мають великі випробовування (дітей невиліковно і розумово хворих) щоб Господь Бог підтримував своїми ласками і щедротами, а суспільство дбало і допомагало їм.

– За подружжя, які не можуть мати дітей, щоб вони у всьому уповали на Боже Провидіння, і за матерів, які очікують народження дитини, щоб вони зберегли Божий дар – зачату дитину у своєму лоні.

V тиждень (14-20 березня)

– За мир і спокій у цілому світі.

– За священиків і християн, які терплять переслідування в Індії, Китаї, В’єтнамі, Пакистані, Ірані, Іраку, Судані та в багатьох інших країнах земної кулі, щоб Господь Бог кріпив їх і додавав мужності у визнанні своєї віри, надії на Божу поміч і вічну нагороду в небі.

– За піднесення до лику блаженних і святих ісповідників і мучеників УГКЦ ХХ століття.

– За припинення розвитку різних сект, нехристиянських спільнот, харизматичних рухів, які противляться науці Католицької Церкви. За навернення сектантів.

VІ тиждень (21-27 березня)

– За навернення тих, які через гріх віддалилися від Бога.

– За щире розкаяння за минуле змарноване життя і добру Великодну Сповідь для наших родин.

– За Боже благословення під час Великопосних реколекцій.

– За всіх місіонерів і реколектантів, які б своїми науками наблизили вірних до Бога, який єдиний може вберегти людство від самознищення.

– За навернення налогових і закам’янілих грішників (розпусників, пияків, наркоманів, ідолопоклонників, чужоложників, грабіжників), які забули, що їхнє тіло – храм Св. Духа, а людська душа є безсмертна, і ласка Божа до спасіння є конечно потрібна.

VІІ тиждень (28 березня-3 квітня)

– За душі від віку почивших, які терплять у чистилищі, очікуючи Божого Милосердя.

– За душі духовних осіб.

– За душі, які найбільше потребують помочі і які найдовше мають покутувати в чистилищі.

– За всіх вмираючих і конаючих з наших родин і парафій, за ласку доброго приготування до зустрічі зі Справедливим Суддею через Святі Тайни Покаяння, Пресвятої Євхаристії та Єлеопомазання, за найскоріше допущення їх до небесної слави.

– За ласку щасливої смерти для нас і наших родин.

Від наглої і несподіваної смерті сохрани нас, Господи!