Дякуємо Богові за дар свободи

Традиційно парафія Свв. Верховних Апп. Петра і Павла відзначила День Незалежності України на просторому подвір’ї загальноосвітньої школи № 94, що в мікрорайоні Рясне-1. В обід – урочиста святочна Св. Літургія в наміренні українського народу і за благословення для Української Держави у рідній святині. А по обіді – по-святковому вбрані рясненці різних поколінь дружно й численно зібралися на шкільному подвір’ї, щоб взяти участь у Молебні до Пресвятої Богородиці, подякувати Небесній Неньці, Опікунці нашого краю, за отримані ласки. Молебень відправили настоятель парафії, отець Василь Ковпак, отець Андрій Британ та отець Стефан Рожак. Натхненно й піднесено співав академічний парафіяльний хор.

Привітавши всіх зі святом, отець Василь, зокрема, сказав: “Сьогодні нашій Незалежності 19 років. За цей час виросло нове покоління українців. Покоління, яке не було ні жовтенятами, ні комсомольцями і не зазнало отрути брехливої комуністичної пропаганди. Проте маємо нині нові загрози – наркоманія, розпуста, деморалізація, байдужість до релігії … Маріє, не полишай нас на роздоріжжі!”

З найбільшим святом українського народу рясненців привітали: Андрій Хомицький – депутат Львівської міської ради від ВО “Свобода”, Євген Шевчук – представник молодіжного рясненського куща ВО “Свобода”, Стефанія Комарницька – колишній політв’язень та ін.

Діти і молодь парафії декламували патріотичні вірші – про любов до Бога, до рідної нації, до України.

Окрасою свята став виступ новоствореного духового парафіяльного оркестру під орудою Ярослава Мазура, що вперше взяв участь у таких урочистостях. Під звуки оркестрових труб дивовижно і надзвичайно емоційно лунали духовний і національний гімни України, повстанські й стрілецькі пісні, які співали хором всі учасники свята.

Завершилося святкування Дня Незалежності України на мікрорайоні Рясне-1 показовим виступом юних спортовців під керівництвом п. Грибика.