Благослови всім Боже!

Дорогі брати і сестри, дорогі читачі журналу "Дзвін з Фатіми"! Добігає кінця рік Божий 2010, стоїмо на порозі 2011 Нового року. Напевне, кожна віруюча, здорово мисляча людина складає сьогодні звіт насамперед перед Господом Богом, а також перед собою. Кожен на своєму становищі запитує себе: як цей рік минув для мене? Питання непросте, бо кожен оцінює все, що відбулося в цьому році, через "окуляри" власного життя. А вони є різні.

Багато залежить також від того, яку мету ми поставили перед собою на початку минулого року. Якщо наша мета була в межах людських можливостей і ми її осягнули - то подякуймо Господу Богу. Коли наше життя пішло іншим руслом і перекреслило всі наші плани і сподівання, то й за це також хай буде подяка Божому Провидінню. Бо Господь провадить своїх дітей такими дорогами, які є певними і вийдуть нам завжди на добро і на спасіння.

Пригадаймо собі біблійного праведного Йова. Він був великим і багатим чоловіком, а навіть деякі екзегети вважають, що був поганським князем чи королем. Зненацька в один день сталося з ним велике нещастя. Табуни верблюдів вкрали халдейські розбійники, а пастухів повбивали. В той же час було вбито громовицею сім тисяч овець і їх пастухів. Так само десятеро його дітей було вбито циклоном. А трохи пізніше він захворів на проказу, яка нищила його тіло. Йов мав великі терпіння. Всі люди в країні дивувалися тому, що бачили й чули про нього. З того часу Йова почали вважати грішним чоловіком, але він не був таким в очах Божих.

Йов терпеливо переніс усі випробування з великою вірою і шляхетністю духа, і Бог щедро поблагословив решту його днів: "І благословив Господь нове становище Йова більш, ніж старе, і було у нього 14 000 овець, 6 000 верблюдів, 1 000 пар волів і 1 000 ослиць. І народилось у нього семеро синів і три дочки. Одну назвав він Голубка, другу Пахуча Квітка, а третю Рожок на помаду. Не було у всій країні таких вродливих жінок, як Йовові дочки. І дав їм батько спадщину між їхніми братами. Жив Йов після цього ще 140 років і бачив своїх дітей і дітей своїх дітей аж до четвертого покоління. І вмер Йов старим, нажившися на світі" (Йов. 42, 12-17).

Біблійний приклад про праведного Йова вказує нам, як маємо прийняти Божу волю в нашому житті. Бог для кожної родини приготував свої випробування і хрести, і від нас самих залежить, яку нагороду отримаємо від Господа Бога за ці Його дари. Можемо стягнути через них Боже благословення для наших родин або навпаки, якщо не приймемо Божої волі. Тому не кажімо, що рік був важкий, неуспішний, невдалий. Ми все можемо поправити, а Господь наші хрести і терпіння може перемінити на благословення, якщо ми цього заслужимо собі у Нього. Ніщо не втрачено, ніколи не запізно: Бог чекає на кожного, і двері Його милосердя завжди відчинені для кожного з нас!

У часі Різдвяного посту маємо добре приготувати своє серце до приходу Месії. Бажаю кожній християнській душі, пережити особисто цю найважливішу подію в історії людства, коли Син Божий покинув небо, став людиною, щоб нас примирити з Отцем Небесним. Ця зустріч має бути для кожного із найщасливішою хвилиною в нашому житті. Щоб вона справді стала такою, родина має достойно приготуватися до цієї урочистості, особливо через поєднання з Господом Богом через Тайну покаяння і дотримання Різдвяного посту.

Хочу сьогодні сердечно подякувати всім нашим читачам: тим, які передплачували наш журнал, тим, які дописували до нього, редакції журналу і всім людям доброї волі. На парафіях Рясне-1 і в Янові вірні оплатили наше видання наперед, і молодь розносила його по родинах. Щиро дякую за цю велику послугу, за ваш час, який ви присвятили для того, щоб наш часопис донести до кожної родини. Заохочую в Новому 2011 Божому Році проявити ще більшу читацьку зацікавленість нашим журналом, активність і більше дописувати, ділитися з нами різними подіями, свідками яких ви були, або особистими переживаннями, особливо що стосується Святої Віри. Не закопуйте в землю не раз такі чудові перли Віри, Божого благословення, опіки Матері Божої, які ви пережили або свідками яких були!

Благослови всім, Господи, на новий 2011 Рік Божий!