Чудодійність Матері Божої з Гваделупи

Мати Божа з Гваделупи

Мати Божа з Гваделупи

 

У минулому номері ми писали про одне з найбільших світових об'явлень у Гваделупі (Мексика), яке відбулося 9 грудня 1531 р. Б., а також наводили різні дослідження і чуда, пов'язані з ним. Завдяки цьому об'явленню мільйони поган-індіанців прийняли католицьку віру. Саме завдяки Пречистій Діві, Її чуду в Гваделупі Америка прийняла християнство. Це факт світового значення, який ще раз підтверджує велике заступництво і посередництво Марії в справі навернення поган і грішників до правдивого Бога, а також у справі спасіння.

Проте останнім часом з'явилися новіші неймовірні результати досліджень відбитку Матері Божої на плащі Хуана Дієго. Тому хочемо продовжити опис чуд Гваделупської Матері Божої. Та перед тим, як подати новіші відомості, для підтвердження чудотворності образа Гваделупської Матері Божої наведемо чуда, які відбувалися в різні часи.

Перше чудо за посередництвом Святого Образа

Першим чудом за посередництвом образа Матері Божої з Гваделупи вважають чудо, яке здійснилося 26 грудня 1531 р. Цього дня відбувалися його урочисте перенесення до каплиці, де відбувалися об'явлення, і інтронізація образа. Чудо відбулося при великому здвизі народу на очах тисяч свідків під час урочистої процесії, в якій спільно брали участь як індіанці, так і іспанці-колоністи, які до того ворогували між собою. Тубільці-ацтеки в процесії для прослави Матері Божої виконували свої ритуальні танці, що імітували військову битву. Один з індіанців, який брав участь у процесії (знаємо навіть його ім'я: Чікімеца), випадково був смертельно поранений випущеною в повітря стрілою, яка пробила йому шию навиліт. Засмучені, індіани принесли свого мертвого товариша до образа Матері Божої. Індіанці та іспанці почали спільно благати Марію про чудо. Коли витягнули стрілу, мертвий зараз же повернувся до життя. Від свіжої рани, яку було видно з обох боків шиї, залишилися тільки землисті синці.

Джерело на пагорбі Тепеяк

За життя Хуана Дієго сталося ще одне чудо. Між 1544 і 1548 рр. візіонера відвідав єпископ Зумаррага і попросив, щоб індіанець вказав йому докладно місце третього об'явлення. Хуан Дієго довго не міг віднайти місце, де Мати Божа перестріла його, коли він поспішав по священика для вмираючого вуйка. Несподівано недалеко від них забило з землі джерело. Хуан Дієго впізнав це місце. Саме тут стояли стопи Марії, тут Вона розмовляла з ним і звідси послала його на вершину гори, щоб зібрав квіти.

Це джерело б'є в Гваделупі досі, а його кришталево чиста вода є справді цілющою. Завдяки їй тут відбулося багато зцілень.

Епідемія і молитва дітей

Наступного чуда довго чекати не довелося, а можливо, воно відбулося навіть швидше, ніж описане вище. 1545 р. в місті Мехіко та його околицях розгулялася епідемія зарази. Протягом кількох місяців померло дванадцять тисяч людей. Супроти наростаючої зарази і цілковитої безрадності лікарів францисканці організували дитячу процесію до санктуарію на Тепеяк. Мати Божа вислухала волання невинних шести- і семилітніх дітей: епідемія швидко почала відступати, а незабаром зовсім затихла.

Час великої повені

1629 р. у Мехіко розпочалася велика повінь. Упродовж п'яти років померло тридцять тисяч мешканців столиці, п'ятдесят тисяч мусило втікати з міста. Ситуація була драматичною. Йшлося навіть про те, щоб залишити місто і збудувати його десь вище. Але коли привезли образ Матері Божої з Гваделупи, люди почали чисельно збиратися в катедрі і благати Марію про допомогу. Тоді вода почала поволі спадати, і місто було відбудоване. Коли повінь відступила, образ Матері Божої повернувся на Тепеяк. Це був травень 1634 р.

Зараза і посвячення Мексики Марії

1737 р. в Мексиці вибухла зараза, яка протягом восьми місяців забрала зі світу сімсот тисяч мешканців. Коли всі природні середники вже не допомагали, мексиканці звернулися до своєї Покровительки. Після довгих молитов і приступання до Св. Сповіді і Св. Причастя вони склали урочисту обітницю, що вся Мексика буде посвячена Матері Божій з Гваделупи. Історики одностайно підтверджують, що зараза перестала саме тоді, коли вся країна була посвячена Марії. До дня посвячення щоденно на вулицях знаходили по пару сотень тіл, а в день посвячення тільки три!

Вибух бомби і землетрус

Дня 14 листопада 1921 р. під образ Матері Божої в Гваделупі хтось зі зловмисників підклав динаміт. Робітник Лучіано Перес підійшов до образа, щоб покласти під ним букет квітів. В букеті була захована бомба, яка вибухнула, коли Перес вийшов із церкви. Вибух динаміту був настільки потужний, що спричинив цілковите спустошення у великому радіусі. Він покришив мармур на сходах, знищив металеві свічники, вигнув тяжкий хрест, що стояв на престолі, вибив шиби в прилеглих будинках. Проте не знищив Марійського образа, більше того - навіть не подряпав скла, за яким він був.

19 вересня 1985 р. відбувся землетрус силою 8,1 бала за шкалою Ріхтера, який спричинив знищення столиці на тридцять процентів і смерть тридцяти тисяч мешканців. Базиліка з Чудотворним Образом у чудесний спосіб вціліла.

Не тільки оригінал, не тільки Тепеяк

Мати Божа з Гваделупи робить багато чуд за посередництвом свого автопортрета. Серед них є великі чуда, але слід також згадати про сотні тисяч "малих" чуд. Це нічим не пояснене миттєве оздоровлення навіть тих, які стояли вже на порозі смерті, зречення грішних узалежнень, віднайдення спокою душі, навернення до Бога... Марія робить багато чуд за посередництвом копій свого образа, навіть неякісно надрукованих.

Згадаймо одне задокументоване оздоровлення, занотоване в хроніках, одне з найбільш відомих, яке відбулося в урочистість Матері Божої з Гваделупи 12 грудня 1755 р. Сестра Якинта, монахиня з монастиря св. Катерини в Пуебло, хворіла шлунком і мала дуже сильні щоденні кровотечі. У віці 28 літ була приречена на смерть. Не могла говорити, її очі не реагували на світло, вона тяжко дихала. В руки конаючої вклали образок Матері Божої з Гваделупи. Монахиня притулила його до серця і почала молитися. Просила про оздоровлення, яке принесло б славу Марії і збільшило її почитання. В день, коли лікарі вважали, що сестра Якинта вже померла, вона встала з ліжка цілком здорова і повна життя.

Неймовірні результати досліджень NASA образа Матері Божої Гваделупської

А тепер перейдімо до найновіших чуд, пов'язаних із сучасними дослідженнями.

Американське космічне агентство NASA опублікувало результати наукових досліджень (як подає Ватиканське радіо та Католицький оглядач), зроблених над іконою Божої Матері з Гваделупи, згідно з якими, офтальмологічний аналіз очей Марії довів зменшення сітківки ока під час наближення світла і розширення під час його віддалення, як це буває з очима живої людини. Це свідчить про те, що не тільки тоді, коли Хуан Дієго показував образ на своєму плащі єпископові і присутнім біля нього людям, очі Матері Божої були живими, про що свідчать відбитки осіб у зіницях Марії на образі, але й зараз, коли минуло майже п'ять століть, очі Матері Божої є реально живими, як у нас із вами, хоч вони й намальовані, та ще й на мішковині. Важко уявити, щоб відбиті очі на полотні мали властивості очей живої людини!

Крім того, вчені зауважили, що температура тканини, на якій відбився образ, відповідає температурі тіла здорової людини - 36,6 градусів. Це ще один доказ живої присутності Пречистої Діви Марії в образі з Гваделупи.

Коли слухати тіло Марії стетоскопом, то відчувається биття пульсу 115 ударів на хвилину, що відповідає серцебиттю дитини, яка перебуває в лоні жінки. Це відкриття підтверджує факт, який ми описували в попередньому номері. А саме: що 24 квітня 2007 р. на образі було видно в яскравому світлі ненароджену дитину в лоні Марії (саме тоді влада міста Мехіко, єдина в країні, ухвалила дозвіл на аборти дітей до 12 тижнів). Це свідчить про протест неба і Матері Божої проти сьогоднішної абортивної кампанії, яка ведеться в світі, і проти страшних гріхів вбивства ненароджених дітей їхніми матерями. Земна мама є немов земним ангелом-хоронителем своєї ненародженої дитини. Якщо сьогодні матері наважуються на вбивство своїх дітей, то на захист ненароджених через ті чуда-відкриття стає духовна, наша Небесна Мати.

За дослідженнями вчених з NASA, фарби, якими була намальована ікона, ніколи не зустрічалися на Землі.

Також викликає інтерес те, що руки Діви Марії мають деяку відмінність: права - світліша а ліва - темніша, що може означати єдність між расами, а хрест на шиї Божої Матері може символізувати інкультурацію християнства в суспільство ацтеків.

З іконою Матері Божої Гваделупської пов'язано також багато інших чудес, що продовжують привертати увагу не тільки вірних, але і вчених.