Свідчення ласк, отриманих завдяки Помпейській дев’ятниці

Подяка Пречистій Діві Марії

Заношу подяку Господу Богу, Пречистій Діві Марії і всім святим за всі благодаті, уділені мені протягом життя, яких не перелічити від най­менших до найбільших. Також скла­даю подяку за отримані ласки за заступництвом Помпейської Матері Божої, хоч перепрошую, що деколи молитва відправлена була недбало. Чоловік Григорій у прикростях час­то згадував про самогубство, і мені страшно було за нього. Тому поста­новила молитися в цьому наміренні, і наслідки були очевидні. Дякую Ма­тері Божій за ласки і прошу Її опіки для мене й моєї родини.

п. Ярослава
с. Озерна, Тернопільської обл.
3 червня 2016 року Божого

Відвернення від алкоголю

Помпейську дев’ятницю за по­радою священика почала відмовля­ти за зятя, що вживав алкоголь і не міг ніяк звільнитися від цього гріха. Одну дев’ятницю відмовила і почала другу в тому ж наміренні. І на диво, за багато літ вживання алкоголю, за посередництвом Матері Божої почав лікуватися і покинув пити. За ласку завдячую Матері Божій і молитві на Св. Вервиці.

п. Софія
смт Янів
21 серпня 2016 року Божого

Молитва за чоловіка

Про Помпейську дев’ятницю я ді­зналася від своєї подруги – Вероніки (вона розповіла мені про свідчення однієї жінки, яка завдяки дев’ятниці знайшла своє покликання, свою життєву дорогу). Заохочена інфор­мацією, я вирішила сама розпочати дев’ятницю за доброго чоловіка.

Дев’ятницю я починала кілька разів, було так, що після кільканад­цяти днів був день, коли я не всти­гла помолитися вервицю і змушена була починати знову. Я молилася за любов, за те, щоб Мати Божа по­благословила зв’язок з хлопцем. Я знала його 10 років, але ми ніколи не були близькі між собою, він при­вертав мою увагу, але через різні життєві перипетії ми ніколи не нава­жувалися на відверту розмову. Лише в 2015 році ми зрозуміли, що хочемо бути разом. Сьогодні відомо, що ко­жен з нас хотів, щоб цей зв’язок був, але кожен боявся, що це почуття не­взаємне. Я дякую Марії за допомогу, адже знаю, що це почуття повинно було показатися саме зараз, коли я вже є зрілою і щасливою жінкою. Я молилася за те, щоб Марія допома­гала нашим почуттям і давала силу перемагати різні перешкоди, які ста­нуть на нашій дорозі.

Я впевнена, що завдяки дев’ятниці, я відчуваю, що мій наречений є мені назначений для спільного життя і створення родини. Щось, що колись було для мене неможливим, сьогодні є буденністю. Сьогодні я че­каю на хвилину, коли ми станемо на весільний рушник і будемо сім’єю.

Сільвія
29 серпня 2016 року Божого

Марія утвердила мене в мона­шому покликанні

Це моя друга дев’ятниця і моє друге свідчення. Зараз я відмовляю подячну частину дев’ятниці. На по­чатку було погано, постійні сварки в сім’ї. Я часто сварився з батьком, він не давав мені спокою, особливо коли я молився. Тому я вирішив по­чати Помпейську дев’ятницю за мир у світі та у сім’ях. Коли я був на 17 дні молитви, несподівано запанував спокій у моїй сім’ї. Від Марії я також отримав утвердження в покликанні до монашого життя.

Даміан
20 серпня 2016 року Божого

В моєму житті мали значення лише гроші, друзі, жінки й розваги

Це моє перше свідчення, яке я складаю одразу після закінчення першої дев’ятниці. Чи мої прохання були вислухані? Час покаже. Оче­видно одне, під час молитви я отри­мав багато інших ласк, про які я не просив, бо навіть не розумів, чого я зараз потребую.

Почну свою історію спочатку. Я походжу з католицької сім’ї. Я вва­жав себе віруючою людиною. Мені так здавалося. Щоденні короткі мо­литви зранку і ввечері та рідкісні не­дільні відправи утверджували мене у моєму фальшивому переконанні. Вервиця була для мене гаджетом. Я навіть не знав, що на ній моляться.

У моєму житті мали значення лише гроші, друзі, жінки і розваги. Усі мої відносини були «на віру». Вони мали одну основу – пристрасть і бажання. З перспективи часу я бачу, наскільки викривленим було моє поняття про справжню любов.

Таке життя тривало 15 років. Закінчилося все банкрутством моєї фірми, розбиттям двох сімей, ал­коголізмом і важкою депресією. Я не безпідставно подаю тут час. По­думай, чи ти теж хочеш так довго шукати правдиву дорогу? Чи варто посвятити частину свого життя на пошук речей, що не мають жодного значення? Лише тепер я зрозумів, що під час тієї «мандрівки» я багато разів отримував знаки до навернен­ня. Проте я не зміг і не хотів ними скористатися. Кульмінація мого жит­тя відбулася у квітні цього року.

Я залишився без роботи, без будь-якого джерела прибутку, з багатьма боргами. Мене залишила жінка, яку я дуже кохаю і для якої я відрікся Бога – і це під час сповіді. Після кількох тижнів вживання алко­голю я опустився на дно, я зрозумів, що немає іншої дороги і ніхто мені не допоможе. Я поїхав на Ясну Гору й пішов до сповіді з цілого життя. Піс­ля повернення я почав відмовляти Помпейську дев’ятницю.

Намірення… Те, що відбувало­ся зі мною під час дев’ятниці, було і є для мене повністю незрозуміле. В одну хвилину від мене відвернули­ся всі: знайомі, партнери, «друзі», особи, які здавалися мені близькі й на яких я міг розраховувати. Тепер бачу, як я помилявся і як добре, що сталося те, що сталося. Закінчили­ся всі мої «токсичні» знайомства. З мого оточення зникли всі люди, які не вносили в моє життя нічого вар­тісного, а навпаки.

Наступний дар, який я отримав під час молитви це – спокій. Я мушу підкреслити, що донедавна мене все могло вивести із рівноваги і це з будь-якої причини. Сьогодні я не знаю, що таке нерви, підвищений тиск, злість, гнів… На все я дивлю­ся з відстані. Я став іншою людиною. У мені немає гніву, заздрості, пихи, фальшу й облуди. Я перестав пити. Я зірвав з нечистотою. Марія звіль­нила мене з багатьох налогових грі­хів, про які я навіть не знав і не за­думувався наскільки деструктивний вплив мали вони на моє життя.

Чи було мені важко молитися? О, ні! Однак я мав стільки сильної волі і мотивації, щоб дати раду. Для мене це частково і випробовування віри й бажання змінити себе.

Моє намірення було не на часі, але все те, що я отримав додатко­во варте того, щоб молитися. Якщо ти ще вагаєшся, тут немає сумнівів. Багато осіб наводить аргумент часу, який треба виділити на молитву. Час сам знаходився. Не зволікай. Не бій­ся перейти на сторону світла!

Марія допомогла мені під час захисту магістерської роботи

Я довго збиралася відмовляти Помпейську дев’ятницю. Написання моєї магістерської роботи було для мене дужим важким, я повинна була захиститися ще рік тому, але іноді я сідала й нічого не писала, а термін наступної здачі щоразу наближався.

Коли я почала молитися, стало легше писати, а навіть мені вдалося зустрітися з людиною (до неї дуже обмежений доступ) у справі емпі­ричного дослідження, траплялися щасливі збіги обставин, я знаходила мотивацію.

Мій керівник хворіла, і нам не вдавалося часто зустрічатися, тому я передавала їй роботу через секрета­ріат. Я була дуже здивована, що не зважаючи на брак консультацій, я мала успіхи в написанні. Мені вдало­ся віддати роботу і записатися на за­хист на перший термін. Я дуже пере­живала за захист роботи. Я вивчила всі питання, знаходила силу вчитися по 8 годин щодня (ніколи до цього я так довго не сиділа над книжками).

День перед захистом я проплака­ла, бо відчувала, що нічого не знаю. Я помолилася вервицю ще раз в на­міренні захисту й пішла спати. Вночі мені приснився чудовий сон, я про­кинулася на диво спокійна. Зранку я пожертвувала весь день Марії. На захисті, не повірите, я вийняла моє омріяне питання, те, на яке я най­краще знала відповідь, одразу поду­мала, що Марія мене не залишила, що Вона зі мною. Я захистилася на 5! Дякую Тобі, Маріє, знаю, що Ти чуваєш над нами!

Агнєшка
29 серпня 2016 року Божого

Підготувала Світлана Підляська,
парафіянка храму Преп. Матері Параскеви і Св. Муч. Назарія,
смт Шкло

Свідчення за матеріалами:
pompejanska.rosemaria.pl

P.S. Хто одержить за допомогою Помпейської дев’ятниці вимолювану ласку, хай на знак подяки Цариці Святої Вервиці і для поширення на­божності до Неї напише про це до редакції ГКТ (електронна пошта: о.andrij@ukr.net) або передасть свя­щеникові на парафії опис отриманої ласки.