Свідчення ласк, отриманих завдяки Помпейській дев’ятниці

Немає нічого такого, чого не можна було б випросити у нашої Небесної Неньки

Слава Ісусу Христу!

Пишу це свідчення, щоб подяку­вати Пречистій Діві Марії за безліч отриманих ласк і щоб заохотити до молитви тих, які ще вагаються, чи починати Помпейську дев’ятницю. Хочу вас запевнити, що немає ні­чого такого, чого не можна було б випросити у нашої Небесної Нень­ки, бо Непорочне Серце Марії – це бездонне джерело духовних скарбів і нескінченного добра, з якого усе людство безустанно може черпати усі необхідні ласки. У цьому Серці кожен знайде спокій і мир для душі та здоров’я для тіла.

Про Помпейську дев’ятницю мені спочатку розповіла моя мама, потім – священик у церкві, пізніше чита­ла свідчення отриманих ласк, але завжди думала, що в мене немає по­треби в такій тривалій молитві. Мені здавалося, що є люди, які більше потребують опіки і милосердя Мате­рі Божої, тому завжди відкладала на потім Помпейську девятницю, а мо­лилася одну частину вервиці в день, а були й такі дні, що й зовсім не бра­ла до рук вервиці. І лише тепер я ро­зумію, що усі потребують молитви, незалежно від різних обставин. На­віть якщо у вас усе добре, то молит­ва потрібна для того, щоб віднайти спокій, радість, забезпечити собі по­стійну Божу опіку, яка так необхідна в теперішній час.

У моєї донечки були збільше­ні аденоїди настільки, що вона не могла вночі і вдень дихати носиком. Мене це лякало, бо знала, які бува­ють наслідки постійного дихання ро­том. Ми об’їздили всіх лікарів, і всі вони говорили різне: одні – що пе­реросте, інші рекомендували гоме­опатію, ще інші казали, що потріб­на операція. Ми з чоловіком довго вагалися, але все-таки наважилися на операцію з видалення аденоїдів, попри загрозу рецидиву, оскільки в донечки була схильність до збіль­шення лімфоїдних тканин. Саме тоді я почала свою першу Помпейську дев’ятницю в наміренні своєї донеч­ки. Мені було спочатку важко мо­литися, але страх за її здоров’я був дуже великий, тому мені потрібна була надія й підтримка від нашої Не­бесної Неньки, яку я отримувала під час молитви. Минуло вже три роки після операції, і в моєї донечки все гаразд. Цим я завдячую Господу Бо­гові та Пречистій Діві Марії.

Хочу розповісти про ще одну отриману ласку, яка, власне, і під­штовхнула мене до написання цього свідчення. Три роки тому ми з чоло­віком ходили до модерної церкви, оскільки в нас не було традиційної парафії. Та коли почали приїжджа­ти до нас священики зі СБССЙ і від­правляти Святу Літургію, я залиши­ла модерну церкву, яка розташова­на на відстані 100 метрів від нашого будинку. Чоловік мене не підтримав, говорив, що я щось видумую, що Бог є один і немає різниці, до якої церкви ходити. Він у мене дуже хо­роший чоловік і чудовий тато, але у справах віри був далекий від ідеа­лу. Ходив до церкви лише тому, що всі йдуть; до сповіді ішов лише пе­ред Великоднем; спільної молитви у нас ніколи не було, хоча підростали діти. Мені було дуже боляче, бо при­ходила неділя, і я з донечкою їхала на Службу Божу до хати, в якій є наша капличка, а коли повертались додому, то чоловік ішов до церкви. Я докладала безліч зусиль, щоб пере­конати чоловіка йти з нами, але все було дарма, і тоді я вирішила знову розпочати Помпейську дев’ятницю в наміренні свого чоловіка. Після першої дев’ятниці в нас у сім’ї була щоденна спільна молитва, чоловік перестав бурчати, що він ходить до церкви сам, кожного вечора ми по­чали молитися вервицю до Матері Божої Фатімської, Однак іти разом із нами на Службу Божу відмовлявся. Підросла наша донечка, і настав час їй прийняти Перше Святе Причастя. Чоловік навіть слухати не хотів про те, що вона не піде разом зі своїми друзями та однокласниками до цер­кви, куди він ходить. А я не могла уявити собі, як моя донечка вперше в своєму житті прийматиме Ісусика стоячи, без належної підготовки. І знову в нашій сім’ї почалися супе­речки і непорозуміння. І тоді я знову розпочала Помпейську дев’ятницю. Я не знала, куди піде моя доня до Першого Св. Причастя і коли, тому повністю віддалася під опіку Матері Божої і просила, щоб Вона вирішила цю нашу справу. Коли прийшов час нашій донечці іти на катихизацію, я сказала чоловікові, що потрібно буде возити її до Янова кожної су­боти, а Св. Причастя нехай приймає у нас у капличці. Яким же було моє здивування, коли він не те що не ро­зізлився, а ще й запропонував свою допомогу. Погодився, щоб донечка ішла до Першого Св. Причастя теж у Янові разом зі всіма дітьми – там це буде більш урочисто, а не самотньо, як у нас у хаті. Чим ближче було до цього святкового дня, тим більше я хвилювалася, бо і батьки чоловіка, і сестри не розуміли, чому ми з Яво­рова їдемо до Першого Св. Причастя до Янова. Але мені було спокійно, бо я мала підтримку чоловіка і постійно відчувала опіку Матері Божої. Я дуже вдячна Пречистій Діві Марії за те, що цей день минув дуже добре, чоловік приступив до Св. Сповіді і Св. При­частя, всі родичі чоловіка були при­сутніми в церкві і залишилися під великими враженнями від цього тор­жества. Я знаю, що це наша Небесна Матінка допомогла нам у цій нашій потребі, бо наші зусилля без Її бла­гословення нічого не варті.

Попри усі мої «перемоги», не­спокій у серці залишався, бо ми з донечкою далі ходили самі до капли­ці, а чоловік взагалі майже перестав ходити до церкви. Мене це дуже засмучувало, тому я знову розпоча­ла Помпейську дев’ятницю. Я віри­ла, що в цей ювілейний рік Матері Божої Фатімської зможу випросити ласку, якої так потребувала наша сім’я. Я більше жодним словом не переконувала чоловіка, не проси­ла, не пояснювала, а лише чекала і надіялася, що Боже Провидіння по­керує нашою сім’єю. Протягом усіх дев’ятниць, які молилась, я бачила, що мій чоловік міняється, а під час цієї справді сталося чудо: ми почали молитися спільно загальну вервицю, хоча до цього він навіть слухати про це не хотів, казав, що не вміє, що це довго. Ми спільно відмовляємо різ­ні дев’ятниці, Хресну Дорогу, чоло­вік став значно спокійніший, менше часу проводить у компанії друзів, де ніхто не пам’ятає про Бога. Я знаю, що всім цим змінам ми завдячуємо Пречистій Діві Марії, бо це Вона пе­ремінила байдуже і черстве серце на покірне і лагідне. Перший день подячної частини дев’ятниці випа­дав на неділю, а в суботу ввечері чоловік попросив, щоб я попрасу­вала йому штани і сорочку, бо він теж піде з нами на Службу Божу. В моїх очах з’явилися сльози радості, бо нарешті я почула ті слова, на які так довго чекала. В неділю зранку ми всією сім’єю поїхали на Службу Божу, а коли повернулися, то чо­ловік сказав, що наступного разу будемо швидше виїжджати, щоб не спізнюватися.

Моє серце переповнює радість і безмірна вдячність до Матері Божої Цариці Святої Вервиці, я знаю, що Вона завжди є з нами, що ніколи нас не опустить.

Заохочую всіх до молитви на Святій Вервиці. Довіряймо нашій Не­бесній Неньці усі наші справи, навіть найменші, будьмо витривалі в мо­литві та вміймо дякувати за всі отри­мані ласки, і нагорода буде велика.

Наталя Пелих, м. Яворів,
9 серпня 2017 року Божого

Я просто глибоко в це повірила

Ласка материнства

Слава Ісусу Христу!

Хочу подякувати Матері Божій Помпейській за отриману ласку. Ми з чоловіком у шлюбі вже 5 років і дуже хотіли мати дитину. Звертали­ся до лікарів, які нам говорили, що все добре, чекайте. Одного разу моя сестра пішла до сповіді до о. Андрія Коваля, і він їй порадив відмовляти Помпейську дев’ятницю. Коли вона мені розповіла про цю дев’ятницю, де щоденно відмовляється повна вервиця (всі 15 таїнств, протягом 54 днів), я одразу зрозуміла, що Марія мені допоможе. Я просто глибоко в це повірила.

Я почала відмовляти цю вервицю в лютому, а в березні дізналася, що вагітна. Мене на обстеженні страши­ли, що дитині може зашкодити моя велика кіста, але я довірилась Марії – і Вона мені допомогла. Разом з Ма­рією моя вагітність пройшла добре. До сьогодні я й далі відмовляю Пом­пейську дев’ятницю.

Моїй сестрі також допомогла Помпейська дев’ятниця. В неї чоло­вік став залежним від азартних ігор: робив ставки, програвав, сімейні гроші просто пролітали. Сестра взя­лася молитись Помпейську дев’ятни­цю, і ласка Матері Божої не забари­лася: чоловік відійшов від тих ста­вок на гроші, облишив азартні ігри.

Щиро дякую Пречистій Діві Ма­рії за подаровану вервицю і за нашу донечку!

Марія Мовчан, м. Львів,
13 серпня 2017 року Божого

Вона зцілила мене від варикозу

Помпейська дев’ятниця – це дійсно чудо! Вона зцілила мене від варикозу. Коли при обстеженні мені сказали, що потрібно робити опера­цію, я одразу розпочала дев’ятницю. З перших днів відмовляння відчула полегшення в ногах: болі, важкість, розпирання вен, свербіж гомілки – все це припинилося. Зараз взагалі не відчуваю жодного дискомфорту, ноги абсолютно здорові. Я дякую Цариці Святої Вервиці у Помпеях за милість, яку вона мені дала! Моліть­ся цю дев’ятницю, бо це чудо-молит­ва, Марія вислуховує всіх, хто звер­тається до Неї з довірою.

Іванна Ашрапова, м. Яремче
Івано-Франківської області,
25 вересня 2017 року Божого

Подяка за отримані ласки

Помпейську дев’ятницю молюся вже не вперше. Отець Андрій Коваль заохочував до цієї молитви. І ось я спробувала відмовляти її за свого сина Михайла, в якого були про­блеми з алкоголем і інші вади. Одна дев’ятниця за другою – і я дякую Ма­тінці Божій та прошу Архангела Ми­хаїла, патрона мого сина, про лас- ку переміни в його житті. Я вірю: Мати Божа виведе його на дорогу спасіння. Друге свідчення ласки після молитви за дочку, в якої була проблема з житлом. Проблема вирі­шилась уже на другій частині Пом­пейської молитви до Діви Марії. Ма­рія помагає на кожному кроці. Але бувають труднощі, коли молишся цю дев’ятницю. Спочатку дух бадьорий, молишся завзято, а потім починаєш засинати, і якась сила навіть будить тебе серед ночі, щоб домолитись. Бажання молитись за дорогу люди­ну перемагає. Як тільки я закінчую чергову Помпейську дев’ятницю, то вирішую, за кого з моєї родини буде наступна. Беру календар і відмічаю числа. Зараз відмовляю за чоловіка і надіюся, що він зміниться й навер­неться до Марії. Звертаюся до всіх дорослих і дітей: не бійтеся молит­ви. Мати Божа буде з вами й допо­може випросити ласки, а ми, як вірні її діти, повинні на кожному кроці дя­кувати за отримані ласки.

Світлана Андрусяк,  м. Яворів,
20 серпня 2017 року Божого

Випрошена дитина

Від одного священика я отрима­ла заохочення до відмовляння Пом­пейської дев’ятниці. Моя дочка вже 8 років не має з чоловіком дітей. Вони ходили до лікарів, а ті кажуть: у вас все добре, а чому так є – ми пояснити не можемо. Почала її від­мовляти з середини червня. Свяще­ник говорив, щоб дочка теж моли­лася. Вона, хоч не зі мною живе, а в м. Макіївці (Донецька обл., зараз територія під ДНР), теж заохотилась до відмовляння цієї вервиці. Почала разом зі мною молитися і просити в Матері Божої дитини. 1 серпня, на мій день народження дочка повідо­мила, що вагітна вже майже місяць. Щиро дякуємо Матері Божій за ла­ску. Коли починала дев’ятницю, повна вервиця протягом одного дня була незвична, а тепер це така про­ста річ, з потіхою для душі, що без неї вже життя ніяке.

Анна Бурлуцька, с. Богодарове
Харківської області,
2 вересня 2017 року Божого

Ласка навернення і спасіння

Отримавши допомогу від Пре­чистої Діви Марії, відмовляючи Пом- пейську дев’ятницю, в моїй душі відновилося переконання, що Марія є Мамою, яка любить своїх дітей не­залежно від того, на якій території вони живуть – на заході чи сході. Її Материнське Серце неустанно за­охочує своїх вірних дітей молитися за спасіння душ тих, які не хочуть визнати Її своєю Мамою, а навіть зневажають Марію.

Я познайомилася з молодою жін­кою, яка була доброю мамою і вірною дружиною. Ми були знайомі тільки один рік, але ця особа глибоко за­карбувалася у моїй пам’яті, я постій­но згадую про неї в своїх молитвах. Під час обстеження лікарі виявили в неї рак, який лікуванню не підда­вався. До цього часу вона не ходила до церкви, в її житті не було місця для Господа Бога. Чотирнадцять ро­ків жила з чоловіком без шлюбу. Ді- знавшись про хворобу, була готова зробити все, щоб тільки бути здо­ровою. Почала молитися, ходити до православної церкви, де приступала до сповіді і Св. Причастя. Коли я з нею зустрілася, почала розказувати про молитву на вервиці і про Като­лицьку Церкву, заохочувала взяти шлюб. Молилася в її наміренні різні дев’ятниці. Врешті почала Помпей­ську дев’ятницю про Божу волю над нею, як не ласки здоров’я, тоді хоч за її навернення.

Коли закінчувала прохальну ча­стину дев’ятниці, хвора попросила, щоб приїхав католицький священик, бо там, де вона жила, була тільки православна церква. З рук като­лицького священика прийняла чоти­ри святі тайни: Сповідь, Св. Причас­тя, Єлеопомазання, Подружжя. На наступний день відійшла до вічності, отримавши від Марії найбільшу ла­ску – ласку навернення і спасіння.

Марія чує наші молитви, але че­кає також на нашу спільну працю з Божою ласкою.

Марія Рожик, м. Львів,
21 вересня 2017 року Божого

Скільки часу треба, стільки й моліться, не зупиняйтеся!

Моя дитина повернулася…

Починаючи свою історію, хочу сказати: коли чула про чуда Пом­пейської дев’ятниці, не думала, що удостоюсь від Бога такої ласки. Ми з чоловіком виховуємо трьох дітей. Тут розповім про старшу доньку Марину. З чотирирічного віку я водила її на Службу Божу. Не хвалюся, але вона була слухняною, покірною дівчин­кою. Я ніколи не підвищувала на неї голосу, не била. Мариночка розумі­ла все з моїх слів, вихованню підда­валася легко. У мене є з ким порів­няти, бо мої два сини у вихованні – цілковита її протилежність. Маринку вчити й виховувати було найлегше. Так от, навчилася дитина молитися. Ми кожного Великого посту спільно молилися Хресну Дорогу (я, чоловік, Маринка, середній син, молодшого ще не було). Вона навіть напам’ять знала стації з одного молитовничка. Бачила, що ми з чоловіком молимо­ся на вервиці, і сама навчилася. Так і жили ми, не знаючи біди з вихо­ванням. Та ось прийшов 14-й рік її життя, і все почалося… У квітні 2014 року Божого я народила сина, в кра­їні почалася війна (ми проживаємо в Донецькій області) і в нашому житті теж. Почалося з того, що закінчуючи 9-й клас, Марина покохала жонато­го хлопця. Ми з чоловіком спочатку спокійно їй пояснювали наслідки всього, що може статися. Але, на жаль, вона ставала «глухою» і «слі­пою». Так поступово я почала втра­чати доню. Вона пішла навчатися до технікуму в м. Краматорськ (Доне­цька обл.) і почала жити грішними життям. Спочатку це був алкоголь і веселощі. Ми спільними зусиллями розірвали її зв’язок з тим жонатим хлопцем. Допомогли і його батьки. Тоді я раділа, що він її не «торкнув­ся», вона була ще чистою дівчиною. Та радість була тимчасова. Марина ставала чужою в нашій родині, про­вокувала сварки, ми з чоловіком втрачали контроль над собою – так вона нас доводила. Розповідала про своє безстидне життя. Але я впала у відчай тоді, коли її підтримала моя мама і мати її рідного батька (вона у мене від першого чоловіка, та з те­перішнім моїм чоловіком у неї були чудові стосунки). Так от, ці дві ба­бусі підтримували її в усьому, особ- ливо моя колишня свекруха, яка ще була й безбожною і тому їй легко вдалося впустити зло в серце моєї дитини. Дійшло до того, що донька більше жила в неї, ніж вдома. Вона гадала Марині на картах, вчила, що в житті треба спробувати все. А за нашими спинами казала людям, що не дозволить, щоб ми Марину зана­пастили своєю церквою, вірою. Га­даю, зрозуміло, з чим ми зіткнулися. У підлітковому віці дитину легко пе­реманити на гірший бік.

Моя дитина мене зреклася, я відчувала сильний душевний біль. Не так за себе було важко, як за те, що вона Бога забула. Одним із уда­рів було те, що вона зняла Параман, потім перестала молитися вервицю. А найбільше вбила мене тим, що пе­рестала ходити на Службу Божу. Я мовби померла, будучи живою. Моє материнське серце почало згасати, здоров’я погіршилося. Хоч я й ра­ніше мала проблеми, та зараз стало ще гірше. Дуже важко споглядати, як колись «золота» дитина падає в гріхи. Я дивлюся на її дитячі фото, і сльози линуть з очей. Одного разу вона навіть сказала, що я їй не мати, щоб я відреклася від неї. І все це було під впливом її бабусі (колиш­ньої моєї свекрухи). Я не можу опи­сати все, що діялося, але, гадаю, суть зрозуміла.

Якось хтось зі священиків нашо­го Братства порадив мені молитися Помпейську дев’ятницю. 2015 році я спробувала вперше. Несподівано помирає колишня свекруха, жінка, яка відіграла найбільшу роль у роз­пусному житті моєї дитини. Марина пережила це дуже важко. Я тоді ду­мала, що вона втратила основну під­тримку в житті і швидше повернеться в сім’ю. Та я помилялася. Мені треба було й далі продовжувати Помпей­ську дев’ятницю, а я зупинилася – і стосунки з Мариною не складалися: вона була чужою людиною в нашому домі. І ось о. Андрій Коваль нагадав мені про дев’ятницю. І сказав, що однієї буває замало, може прийдеть­ся молитися довго. І я почала знову з зими 2017 року. Неймовірно, але серце моєї дитини поступово поча­ло відтаювати, теплішати до мене, чоловіка – я це відчувала. Господь послав їй різні труднощі, і через них вона починає розуміти життя. При­йшло до її голівоньки, що я найближ­ча на цьому світі. Приїжджає Мари­на додому, ми з чоловіком їй раді. З нею тепер приємно, бо не влаштовує сварок, в Інтернеті викладає наші спільні фото. Називає мене «мамоч­ка», до чоловіка звертається ввічли­во. Засяяло сонце в нашій сім’ї. Але на Служби Божі ще не ходить. Та я думаю, з часом навернеться.

Я закінчую одну дев’ятницю і зразу починаю іншу, і моя дитина змінюється. Якось після Служби Бо­жої подзвонила мені і плаче. Це було найбільше чудо Матері Божої. Плаче і каже, щоб я передала їй вервицю і таїнства. Я не повірила своїм ву­хам! Як, невже це каже Марина?! Я ще раз перепитала – дійсно. А потім каже: «Мамочка, я тебе так люблю, ти ж мене ніколи не покинеш? І ви­бачиш мені за все?» Сльози радості полилися з моїх очей: як я, грішна людина, удостоїлася такого чуда?

Я знову відчуваю тепло моєї дитини, з нетерпінням чекаю, коли вона їде додому. Поступово моя блудна дитина повертається. Три роки я лила сльози, а тут все почало налагоджуватися. Я розповіла все о. Андрієві Ковалю. Він попередив, що шлях мій буде нелегкий. Але я готова до кінця життя молитися, тільки б моя дитина навернулася.

Моліться Помпейську Дев’ятни­цю, не зневіряйтеся. Скільки часу треба, стільки й моліться, не зупи­няйтеся.

Ще дякую Богу за наше Брат­ство, що ці з великої літери свяще­ники з’явилися у нашому житті. Зав­дяки їм ми з чоловіком знаємо сенс життя: для чого жити, як жити і що основне в цьому житті – служити Бо­гові. А все інше додасться. І не бо­ятися труднощів, Бог допоможе все подолати.

Окрема подяка головному насто­ятелю Братства о. Василеві Ковпаку. Дякуємо Вам, що вірите в нас і не забуваєте про наш духовно бідний Схід. Ви не можете уявити, як вся наука Ваша, отців Братства допо­магає спасатися тим, хто чує і хоче щось змінити в своєму житті. Кажу особисто від нашої сім’ї: ми є завдя­ки Вам і всім священикам.

Лариса Пугачова, с. Некременне
Донецької області,
17 вересня 2017 року Божого