Воскресне привітання

Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши – житиме!

    Ісус Христос – предвічний Син предвічного Отця єдиний міг сказати: «Я кладу моє життя, щоб знову його взяти. Владу маю його поклас­ти і владу маю назад його забрати» (Йо. 10, 17–18). «Син Чоловічий буде відданий пер­восвященкам і книжникам, і засудять його на смерть. І віддадуть його поганам, щоб ті глу­милися, катували та розіп’яли його, а третього дня воскресне» (Мт. 20, 18–19). Христос до­казує нам свою безмежну любов у добровіль­ній страшній і жахливій муці і дарує нам своє відкуплення, а разом з ним і своє воскресіння.

   Сьогодні наш народ переживає трудні часи, і можливо, не одному смерть дивиться в очі чи на фронті в обороні краю, чи в лікарнях, чи в іншому місці. Та Христос – правдивий Бог і наш Владика – до кожного з нас промовляє: «Хто в Мене вірує, той навіть і вмерши – житиме! Ко­жен, хто живе і в Мене вірує, – не вмре повіки» (Йо. 11, 25–26). Тому з Воскресінням Христо­вим зміцнімо нашу віру.

    Не одні, дивлячись на події у світі, не зна­ють, що їх чекає – війна чи зубожіння, втрата чи незнаний здобуток тощо. Наш народ пере­живає з Христом Велику п’ятницю і Хресну до­рогу. Проте незважаючи ні на що, ми ніколи не маємо опускати рук і зневірятися, а навпаки, більше довіряти Христу і просити Божої помочі, благати про воскресіння нашого народу, на­ших родин, молоді, нас самих. «Я – воскресін­ня і життя» (Йо. 11, 25). Ще ніхто не розчару­вався, хто у всьому довірився Христові. Тому з Воскресінням Христовим скріпімо нашу надію на щасливе майбуття.

   Констатуємо, що у світі збільшилася нена­висть, злоба і гріх – це між народами, між ро­динами, між рідними і взагалі між людьми. Та перемога, мир і щастя перебуває в любові. У стихирах Воскресної Утрені співаємо: «Браття! І тим, що ненавидять нас, простім все з Воскре­сінням». Св. Павло вчить: «Благословляйте, а не проклинайте!» (Рм. 12, 14). «Любі, любім один одного, бо любов від Бога, і кожен, хто любить, народився від Бога і знає Бога. Хто не любить, той не спізнав Бога, бо Бог – любов» (І Йо. 4, 7–8). Хай в наших серцях не панує лука­вий, а всемилостивий Бог. Тому з Воскресінням Христовим запалаймо і примножмо нашу лю­бов до Бога – і Бог буде з нами, і в Бозі наша перемога!

     «Христос воскресе із мертвих, смертію смерть поправ і сущим во гробіх живот дарував і нам дарував живот вічний, покланяємся Єго тридневному воскресенію!»

Бажаємо щедрих на Боже благословення і ласку Великодніх свят. Мир, радість, щастя, кріпка віра, непохит­на надія і велика любов хай панує у ваших серцях і родинах та в нашому народі.

Редакція «ГКТ»