Вони більше не вірять у диявола

Багато священиків і єпископів вже не вірять у диявола, що, очевид­но, є найкращим можли­вим прикриттям для ос­таннього. Якщо його не­має, навіщо проти нього боротися? Навіщо його остерігатися? І нарешті, чи існує пекло? Бо пекло – це місце, куди були ки­нуті бунтівні ангели піс­ля свого гріха, і де про­кляті караються навіки

Як бачимо, відмова віри­ти в існування упалих анге­лів, тих, хто відмовився ко­ритися Богові, і яких Святе Письмо називає демонами, порушує або відкидає ряд істин, деякі з яких є догмами.

Диявол проявляє себе у звичайний і щоденний спосіб через спокуси, які він завдає душам, щоб підштовхувати їх до гріха. Звичайно, наша власна пристрасть, невпорядкована через первородний гріх, також є важливим джерелом наших спокус і наших гріхів, а також світ, іншими сло­вами злі люди, які виконують роботу зла і диявола тут, унизу.

Але диявол також проявляє себе в над­звичайний спосіб, набагато рідше, через фізичні напади на людей. Ці прояви мо­жуть приймати різні форми, в тому числі зовнішні, через їхнє власне прив’язання до предметів навколо нас. Це так звані ін­вазії. Існують також внутрішні прояви, які приймають форму атаки на нашу психіку, яка в меншій мірі називається одержимі­стю. Останній вид – внутрішній, набагато глибший. Диявол може діяти безпосеред­ньо на наші тіла, але не в змозі зайняти серце нашої душі, це називається одержи­містю.

Наш Господь Ісус Христос довірив Своїй Церкві владу боротися проти цих трьох спо­собів дії диявола. Ця влада дається через служіння екзорцизму, і нею володіє кожен священик. Але церковна дисципліна об­межила використання цієї влади певними священика­ми, як правило, по одному на єпархію, яким доручено боротися з дияволом у цих надзвичайних проявах.

Це з міркувань обереж­ності, а також досвіду.

  Єпископ Боннемен скасовує посаду екзор­циста

  Єпископ Кура Джо­зеф Боннемен (Joseph Bonnemain), який має ме­дичну освіту, не має наміру призначати в Курі нового екзорциста. Колишній ек­зорцист дієцезії помер у лютому 2020 року у віці 76 років. Завдяки своїй діяль­ності він став відомим за межами єпархії. У 2008 році він брав участь у дебатах про ек­зорцизм у програмі Club на німецькомовно­му швейцарському телебаченні.  

  Єпископ Кура переконаний, «що немає необхідності шукати таємничі причини» передбачуваних випадків одержимості де­монами. Тому він не має наміру призначати нового екзорциста для своєї дієцезії.

   «Ми всі люди, які мають у собі силь­ні та слабкі сторони», – зазначив він в ефірі регіонального радіоканалу SRF Ostschweiz. «Кожен, хто зіткнувся зі склад­ною соціальною, професійною ситуацією чи станом здоров’я, може звернутися за лі­куванням», – додав він. «Для цього є кла­сичні рішення: медичні, психологічні, пси­хотерапевтичні».

   Звичайно, не слід «бачити диявола скрізь», але відмова навіть від ідеї демоніч­ної одержимості або одержимості означає просто заперечення існування диявола.

   Таким чином, вірні єпархії Кур мають «доброго» пастиря, який пояснює їм, що нема чого боятися, бо ворога їхніх душ не існує. Це тріумф сатани.

За матеріалами: sspx.org