Папа: сьогодні завданням християн є боротьба з сучасним невільництвом

Папа прагне підвищити рівень поінформованості про явище торгівлі людьми та цінує діяльність, яку «Фундація Галілея» розгортає в цьому напрямку.

Папа Франциск прийняв у п’ятницю 8 лютого 2019 року, в день, коли католицька Церква відзначає пам’ять святої Джузеппіни Бахіти, небесної покровительки жертв торгівлі людьми, довірчих адміністраторів та благодійників італійської «Фундації Галілея». Заснована 1943 року «Фундація Галілея» сприяє численним ініціативам, що ґрунтуються на католицьких та християнських основах. Вона спрямована теж на підтримку спеціальних проектів Святішого Отця, з особливою увагою до роботи Папських академій наук та суспільних наук.

Звертаючись до представників «Фундації Галілея», Папа Франциск наголосив на цінній ролі, яку вона відіграє у поширенні спасенного послання Євангелія людям нашого часу, особливо найуразливішим. Святіший Отець сказав: «Насамперед, хочу підкреслити ваш внесок у підвищення рівня поінформованості щодо тих, хто страждає від бідності та визискування, зокрема тих, що стали невільниками злочину торгівлі людьми. Сьогодні це є невідкладним і важливим завданням християн».

Папа окремо згадав суданську святу Джузеппіну Бахіту, що мала особистий досвід насильства та приниження, проживши нелегкий багаторічний шлях рабства, але з Божою допомогою змогла «пізнати справжню свободу та правдиву радість».

«Святість її життя, – мовив єпископ Риму, – є закликом не лише з більшою рішучістю боротись проти сучасних форм невільництва, що є відкритою раною на тілі суспільства, бичем на Христовому тілі та злочином проти людства, але також навчитись на її чудовому прикладі. Чого ж вона нас навчає? Вона вчить нас, як присвячувати себе убогим з ніжністю, лагідністю і співчуттям».

Святіший Отець заохотив «Фундацію Галілея» й далі розгортати свою діяльність, знаходячи підтримку в молитві, в заступництві святої Бахіти та силі, яку може дати тільки Святий Дух.

За матеріалами: https://www.vaticannews.va