Рапорт «Open Doors» 2018: переслідування християн і надалі зростає

Відповідно до Світового індексу переслідувань, виданого організацією "Відкриті двері", кількість гонимих християн у всьому світі зростає. На теперішній час понад 245 мільйонів послідовників Христа страждають від переслідувань. Міжнародна організація “Open Doors” дослідила ситуацію в 150 країнах. Щорічний світовий індекс переслідувань видається вже протягом п'ятнадцяти років.

«Нинішня ситуація переслідуваних християн та інших меншин катастрофічна, — каже Маркус Роде, директор “Open Doors Germany”. — Свобода віросповідання масово придушується. Якщо мільйони потерпілих не мають шансу змусити звернути увагу на своє становище, то політики і ми як християни зобов’язані зробити набагато більше, ніж досі. А переслідувані християни просять нас про молитву для зміцнення у вірі».

У першу десятку країн, в яких християни найбільше зазнають переслідувань, входять Північна Корея, Афганістан, Сомалі, Лівія, Пакистан, Судан, Еритрея, Ємен, Іран та Індія, яка цього року опинилася в рапорті вперше. Як сумнозвісний приклад погіршення умов життя християн, міжнародна організація відзначила Китай. Ця країна перемістилася з 43 на 27 місце і є «чудовим прикладом дедалі більшого обмеження релігійної свободи щораз репресивнішим режимом». Минулого року там було засуджено більше християн, ніж у будь-якій іншій країні.

«Open Doors» вказує також на зростання переслідувань через ісламський екстремізм, особливо в Азії та Африці на південь від Сахари, наприклад, у Лівії та Єгипті. В Нігерії за віру вбито 3731 християнина, більше, ніж в усіх інших країнах разом. Згідно з рапортом «Open Doors», повідомлення про те, що терористична організація «Boko Haram» переможена, — безпідставні. Як сказано в доповіді, справа Асії Бібі в Пакистані також ясно показала, якою величезною ненавистю до християн палають релігійно індоктриновані суспільства.

За матеріалами: www.vaticannews.va