Індія: протиріччя щодо встановлення статуї Христа

У Канакапурі, місті з 55-тисячним населенням на півночі Індії, католики перевірили межі релігійної свободи: мова йде про проєкт встановлення статуї Христа на землі, що більше століття належала Церкві, який призупинено через твердження, що пагорб насправді належить індуїстським богам!

І все-таки індус, Доддалахаллі Кемпеґовда Шівакумар, член поміркованої партії Національного конгресу Індії, підтримав проєкт своєю присутністю на закладанні першого каменю 25 грудня 2019 року, у день Різдва.

Однак у Карнатаці, як і в більшості інших штатів Індії, націоналістична Бхаратіва Яната Партія (БЯП) веде просту, але ефективну політику: викорінення християнства в регіоні, з метою відновлення релігії індусів в її первинному вигляді.

Таким чином, роботи незабаром було зупинено міліцією. Архієпископ Бангалору Петер Мачадо 5 січня 2020 року звернувся до головного міністра Буканакаре Сідділінгаппа Єддіюраппа, також члена БЯП, з проханням вирішити суперечку в арбітражному порядку. Малоймовірно, що це станеться, оскільки 8 січня в газеті The News Minute з’явилось повідомлення про те, що уряд Карнатаки виявив численні невідповідності у планах, які зараз скасовано.

Джерело: Catholic News Agency – Hindu Janagruti Samiti – FSSPX News – DICI no. 393, February 2020

Переклад з англійської – Никиль Лілія