Український Єпископат латинського обряду засуджує прагнення Німецького синоду

Українські католицькі єпископи латинського обряду видали братерське звернення до своїх німецьких колег, в якому обраний шлях Синоду названо «загрозою для віруючих в Україні».

Лист українських католицьких єпископів латинського обряду, апостолят яких здійснюється переважно польською меншиною, що знаходиться в країні, було опубліковано 6 лютого 2020 року на польському католицькому сайті новин. Там вони рішуче заперечили позицію німецьких єпископів.

«Групи ЛГБТ проводять масову ідеологічну атаку проти нашої молоді та дітей, щоб морально їх розбестити. Сьогодні вони виправдовують свою діяльність та пропаганду також завдяки новому світогляду Німецького єпископату. Нам боляче, коли ми бачимо як пропаганда ЛГБТ апелює до наших власних переконань, щоб боротися як із християнством, так і з кожним, хто визнає справжню антропологію, засновану на Біблії та природному законі».

Наслідки – кардинальні, з жалем звертаються українські єпископи: «Деякі наші вірні, які борються з тягарем гомосексуалізму чи з іншими вивертами у сексуальній сфері, дізнавшись про такі Ваші заяви, відчувають себе безпорадними на шляху до осягнення морального способу життя».

А прелати вказують на скандал, який синод, без сумніву, створює між католиками: «Деякі протестанти та східні православні вірні бачать у Вашій позиції те, що Католицька Церква відійшла від об’явленої правди».

На запитання українських ЗМІ, президент Єпископської Комісії у справах сім’ї, єпископ-помічник Радослав Змітровіч заявив, що, скоріш за все, братерського звернення буде недостатньо для впливу на рух, оскільки «це, насамперед, духовна битва, тому зброя молитви та покаяння мають велике значення».

Запитуючи про причину, чому так багато німецьких прелатів віддаляються від Католицької віри, єпископ Змітровіч чітко відповів: «Німецьке суспільство втратило будь-який контакт із вірою у правдивого Бога».

Джерело : National Catholic Register/wPolityce - FSSPX.Actualités - 24/02/2020

Переклад з англійської – Никиль Лілія