В Англії тепер можна робити аборти вдома

На період пандемії коронавірусу британський уряд ухвалив можливість робити аборти вдома за допомогою сильних фармакологічних препаратів, без обов’язкового візиту до лікарні чи абортивної клініки.

Після консультації з лікарем по телефону або за допомогою відеозв’язку жінка чи навіть неповнолітня дівчина зможе отримати препарати, які дозволяють їй убити зачату дитину до десятого тижня життя. Уряд пояснює такий крок необхідністю обмежити поширення вірусу та забезпечити безперервний доступ до виконання раннього аборту.

Єпископ Джон Шерінгтон, речник єпископату Англії та Уельсу з питань охорони життя, назвав це рішення шокуючим. Це крок, який «не враховує фізичні і психічні ризики, пов’язані з застосуванням цих препаратів удома», — наголосив єпископ. Він також відзначив «принципову зміну доступу до абортів в Англії та Уельсі в недалекому майбутньому». Як зазначив британський ієрарх, телемедицина та аборти без медичного нагляду «применшують серйозність, з якою треба приймати такі рішення». Єпископ-помічник Вестмінстера закликав чиновників опублікувати часові обмеження, які визначають доступність цих засобів, як це було щодо інших надзвичайних норм.

«Разом з усіма, хто поважає та підтримує цінність людського життя, Церква пильнуватиме, щоб ці приписи були скасовані якомога швидше і щоб теперішнього законодавства, хоч і недосконалого, було дотримано», — сказав єпископ Шерінгтон.

Юристи міжнародної християнської організації ADF (Alliance Defense Fund) наголошують на ризику для найвразливіших верств населення та кажуть про найважливіші зміни в англійському абортивному законодавстві від початку легалізації цієї практики в 1967 році. «Якщо прихильники абортів уважали, що законодавство потребує змін, то є відповідні й демократичні способи вирішення цієї проблеми», — коментує ADF International.

У цій ситуації Товариство захисту ненароджених дітей (SPUC) закликає посилити міжнародну кампанію по боротьбі з абортами саме в контексті хвороби, яка торкнулась усього світу. SPUC вивчає можливість законних кроків проти рішення британського уряду.

Джерело: credo.pro