МОН продовжує курс на безстатеву освіту

Нещодавно встановлено поняття “гендерний підхід” за наказом Міністерства соціальної політики. Воно передбачає “отримання жінками та чоловіками рівних благ”.

Це значить, що будь-яке розділення між хлопцями та дівчатами у навчанні порушує цю директиву. Тобто уроки праці, фізкультури, військової підготовки і т.п. мають бути однаковими для всіх.

Позбавлення людини ознак статі настільки глибоко закладене у цьому документі, що навіть визначається термін “гендерний аналіз” як пошук відмінностей між жінками та чоловіками для впровадження “гендерно нейтрального підхіду”, тобто “політики неврахування відмінностей у становищі різних груп жінок і чоловіків, їхніх статусах, потребах, пріоритетах”, тобто умисне ігнорування потреб, зумовлених відмінностями чоловіків та жінок.

Автори звіту МОН лише лукаво зазначають, що “у проєкті документу не йдеться про ґендерно нейтральну освіту”, але вона закладена іншими правоивими актами.

Прохання громадськості виключити гендерні терміни з освіти було проігнороване цілком. Редактори звіту зазначають, що поняття “гендер” та “стать” не є ідентичними, тому заміна неможлива.

Звісно, звернення не дозволяє детально описувати кожен пункт у форматі документації МОН, але достатньо лише припинити нав’язування молоді гендерних моделей, вилучити сам термін, а там де потрібно згадувати стать людини (чоловічу або жіночу) застосовувати слово “стать”.

Але куди там… навіть півкроку на зустріч громадськості подалі від грантів зробити не можуть!

Натомість прохання “Толерантно й коректно ставиться до гендерних, расових, національних і фізичних відмінностей інших осіб” МОН враховує з формулюванням:

“Толерантно й коректно ставиться до расових, національних гендерних , статевих і фізичних відмінностей інших осіб“

Хоча не зрозуміло як МОН збирається це робити у контексті умисного ігнорування відмінностей чоловіків та жінок на державному рівні, але позитивні ноти у звіті все ж є:

  • Прохання “врахувати національний та патріотичний аспекти” було враховане, навіть як “обов’язковий результат”.
  • Прохання “провадити політику збереження моральних цінностей та традиційних християнських цінностей українського народу” враховано частково.
  • Прохання “виховувати дітей у дусі любові, цнотливості, збереження репродуктивного здоров’я, відновлення людського потенціалу нації” враховане.

Джерело: rodyna.org.ua