У Пакистані сім’я намагається повернути 14-річну доньку, яку тримають у примусовому шлюбі

Ми вже повідомляли про 14-річну християнку, яку викрали в Пакистані. Викрадач-мусульманин силою змусив її одружитися і перейти в іслам. У цій країні процвітає торгівля дівчатами-підлітками для одруження з мусульманами. Ці викрадення відбуваються за згодою суспільства і дозволом судів. Тільки минулого року з цією метою було викрадено тисячі неповнолітніх дівчат.

Адвокати сім’ї кажуть, що дівчину забрали під дулом рушниці, змусивши вийти заміж і відмовитися від віри.

Християнська родина в Пакистані звернулася до Вищого суду, намагаючись повернути свою 14-річну дівчинку, яку, за їхніми словами, викрав чоловік, змусив її одружитися з ним і вимагав відмовитися від віри.

Адвокат Халіл Тагір Сандху підтвердив католицькій благодійній асоціації «Допомога Церкві в потребі», що 2 червня він подав апеляцію головному судді Верховного суду м. Лахора Мухаммеду Касиму Хану у справі Майри Шахбаз.

Сім’я хоче скасувати рішення магістратського суду міста Файсалабада, в якому стверджується, що дівчині-католичці Майрі 19 років, згідно з цим її шлюб вважається дійсним з чоловіком-мусульманином Мохамадом Накашем, який уже одружений і має двоє маленьких дітей.

Свідки розповіли, як 28 квітня у містечку Мадіна, що біля Файсалабада, Майру недалеко від дому викрали Мохамад Накаш та двоє озброєних співучасників. Від’їжджаючи, вони двічі вистрілили в повітря.

Адвокат родини Сандху розповідає: «Я намагаюся зробити все можливе. Мати Майри [Ніґхат Шахбаз – ред.] просто в розпачі.

Ви не можете собі уявити, який це шок втратити доньку і будь-який контакт із нею».

Він також розповів, що коли Ніґхат Шахбаз побачила свою дочку на судовому засіданні магістратського суду, вона втратила свідомість. Із серцевим нападом її відвезли до лікарні. Зараз вона повільно приходить до тями.

Сандху зазначає, що аргумент про неповноліття Майри дуже переконливий. Натомість в аргументації опонентів багато прогалин і слабких сторін.

Як доказ він надав свідоцтво про народження та іншу офіційну документацію місцевої парафії та школи, яка свідчить, що Майрі 14 років.

Сандху стверджує, що свідоцтво про одруження, яке пан Накаш представив у суді, є підробкою.

У документі зазначається, що він одружився з дівчиною минулого жовтня, коли їй було лише 13 років.

Накаш стверджує, що попри закон, який забороняє шлюб з неповнолітніми, одруження з Майрою легалізується за ісламським звичаєм. Згідно з ним шлюб вважається дійсним, якщо у дівчинки була перша менструація.

Сандху розповідає, що подібні випадки не поодинокі і доволі часто через два-три роки після такого «шлюбу» дівчат відправляють назад у сім’ю, бо вже задовольнили свою хіть і вони перестали бути цікавими…

Сандху, колишній міністр прав людини та меншин штату Пенджаб, пообіцяв порушити справу Майри в Асамблеї Пенджабу.

«Що мотивує мене? Це моя віра в Ісуса і слова Євангелія, які нагадують, що Христос посланий був звільнити полонених».

Як благодійна допомога для переслідуваних та інших знедолених християн, асоціація «Допомога Церкві в потребі» підтримує Національну комісію з питань справедливості та миру та інші організації в Пакистані, які надають правову допомогу для меншин та допомагають тим, хто змушений переховуватися.

Джерело: credo.pro