Мексика: учасники протестної демонстрації атакували храми

Катедра в Халапі, у мексиканському штаті Веракрус, і храм Відшкодування Пресвятому Серцю Ісуса, популярно звана Ель Беатеріо, зазнали 8 червня 2020р. атак із боку учасників демонстрації протесту проти репресій поліції.

Вандали помалювали стіни сакральних будівель образливими написами. Близько 50 анархістів також завдали пошкоджень різним приватним і публічним будівлям у центрі міста.

Уже тиждень у Мексиці тривають демонстрації проти поліцейського насильства, як відлуння подій, що сталися останнім часом у Сполучених Штатах. Однак це стало приводом для необґрунтованого вандалізму й насильства щодо різних інституцій. За даними місцевих медій, у Халапі з 1 червня постраждали вже п’ять храмів.

Архієпископ Карлос Кабреро із Сан Луїс Потосі висловив рішучий протест проти жорсткої реакції, вказуючи, що то неповнолітні скоїли акти вандалізму. Ними керували приховані очільники, які своїх облич не показують, натомість використовують економічні проблеми молоді, щоби провокувати її нищити об’єкти і посилювати суспільний неспокій.

Ієрарх ствердив, що нинішні події у Мексиці це «ефект доміно», початок якого стався у Штатах смертю афроамериканця, вбитого поліцією. Кілька мексиканських міст і штатів долучилися до протестів проти зловживань поліції.

Джерело: credo.pro