У Північній Ірландії найбільше переслідувана — Католицька Церква

За поліцейськими статистиками, протягом останніх п’яти років у Північній Ірландії зареєстровано 601 напад на сакральні та парафіяльні будинки і цвинтарі.

Щороку в цьому краї, який не є Ірландією, бо належить Великій Британії, зростає кількість нападів на місця культу. І найсильніше страждають католицькі храми, повідомляє Vatican News.

У цій ганебній статистиці першу позицію займає Белфаст, де сталося 173 антикатолицькі інциденти. Також у поліцейських зведеннях стоять Лісберн-Каслрей (60 випадків), Ньюрі, Морн і Дуїн (57). Останній напад, вибух бомби, начиненої фарбою, стався в лютому ц.р. у храмі св.МакНіссі у Ларні.

Такі дані оприлюднила одна з християнських харитативних організацій (Christian Action Research&Education NI), яка виступила за їх розкриття на підставі права доступу до інформації. Унаслідок цієї публікації влада Північної Ірландії закликала запровадити програму, що гарантує захист місць культу. Як приклад наведено створений спеціально з цією метою Фонд безпеки, дія якого поширюється на Англію та Уельс. Нещодавно уряд Шотландії оголосив, що запроваджує подібну систему. Тож Північна Ірландія — це єдина частина Об’єднаного Королівства, що не має програми, яка би фінансувала захист місць культу від атак ненависті.

Джерело: credo.pro