У Канаді злодії викрали з собору Дарохранительницю з освяченими гостіями

Невідомі злочинці вломилися в собор св.Катерини Александрійської в Онтаріо і викрали Дарохранительницю з консекрованими гостіями.

Наступного дня, 9 вересня 2020р., група парафіян, які самостійно розпочали пошуки, знайшла знищену й порожню Дарохранительницю в каналі Велланд, у Центральному парку.

Знайдено також кришку циборію, де зберігалися Пресвяті Дари.

«Пресвяті Дари не знайдено. Ми з надією припускаємо, що консекровані гостії розчинились у воді, в якій знайдено Табернакулум», — сказала Маргарет Джонг, віцеканцлер дієцезії Сент Катарінес в Онтаріо.

У радіоінтерв’ю місцевий єпископ Джеральд Бергі звернувся до злодіїв, якими, згідно з записами камер спостереження, виявилися чоловік і жінка, просячи з повагою поставитися до освячених гостій і повернути їх непошкодженими. «Табернакулум можна замінити. Для нас цінним і незамінним є його вміст», — зазначив єпископ Бергі. Він запевнив, що ні про що не запитуватиме, якщо злодії повернуть непошкодженими Пресвяті Дари.

Згідно з доктриною католицької віри, в Пресвятих Дарах присутні фактично і субстанціонально Тіло і Кров, разом із душею та божественністю Господа Ісуса Христа.

Джерело: credo.pro