Вийшов у світ повний переклад Біблії 700-ою мовою

Кількість повних перекладів Біблії за останні тижні досягла 700, хоча через швидкість, з якою були випущені переклади, ніхто не впевнений, який з них першим досяг цієї позначки.

Ось три недавніх переклади Біблії, які могли б стати 700-м перекладом: Біблія Хуічол (Wixáritari), яку використовують корінні жителі Мексики. Біблія Елломве, яку читає група людей в Малаві і Мозамбіку, Біблія Ігеде, яку використовує нігерійська етнічна група.

Wycliffe Bible Translations і Американське біблійне товариство відзначили цю новину, заявивши, що це є важливою віхою в просуванні Євангелії. В загальному 700 перекладених книг включають повні Біблії з усіма 66 перекладеними книгами. Часткові переклади (наприклад, Новий Завіт) не включені.

Джеймс Пул, виконавчий директор Wycliffe Bible Translators, сказав, що ця віха “являє собою величезну роботу, яку перекладачі Біблії роблять по всьому світу”.

У блозі Американського біблійного товариства наводяться дані про те, що кількість мов з повною Біблією подвоїлася за останні 30 років – з 351 в 1990 році до 700 в 2020 році.

Незважаючи на це досягнення, близько 1,5 мільярда осіб – або кожна п’ята людина в світі – як і раніше, не мають Біблії рідною мовою.

Джерело: religionpravda.com.ua