300 поліцейських за наказом влади знесли Хресну дорогу в індійськомі місті

В індійському штаті Карнатака, на пагорбі поблизу парафії св.Йосифа, поліція зруйнувала Хресну дорогу, якою католики користувалися понад 50 років. До цього задіяли 300 поліцейських та податківців.

За шість годин було демонтовано 32-метровий хрест на вершині пагорба і 14 семиметрових хрестів, установлених вздовж дороги, яка веде на вершину. За словами влади, хрести були поставлені на державних землях без необхідних дозволів, повідомляє Vatican News.

Місцевий настоятель вважає, що чиновники діяли без попереднього повідомлення.

“Поліцейські стверджували, що діють згідно з постановою суду, але відмовилися показати документи, що підтверджують це рішення”, — каже о.Антоній Брітто Раджан. Священник запевняє, що досі влада не заперечувала проти молитов на пагорбі, зокрема тому, що в них беруть участь не лише католики, а й представники інших релігій. Парафія збирається вжити законних заходів для відновлення Хресної дороги, завірив настоятель.

Це вже другий такий інцидент на півдні Індії. У березні 2020 р. поліція демонтувала статую Христа і 14 хрестів на християнському кладовищі в окрузі Бенгалор. У цьому випадку чиновники також стверджували, що статую незаконно встановлено на урядових землях. Місцева Церква запевняє, що вона законна власниця цієї землі і має документи, які це підтверджують.

Архієпископ Пітер Мачадо з Бангалора закликав владу негайно повернути і встановити на місце хрести. Але минуло вже сім місяців, а уряд так нічого й не зробив, щоб виправити заподіяну шкоду. На цих теренах при владі перебуває Індійська народна партія (BJP), одна з двох найбільших в Індії політичних партій. Її звинувачують у підтримці радикальних груп, які хочуть зробити Індію виключно індуїстською державою.

Джерело: religionpravda.com.ua