Малі: після 2 років полону джихадисти відпустили місіонера

В Африці, разом із трьома іншими заручниками, звільнено о.П’єрлуїджі Макаллі.

 

59-річного італійського місіонера викрали 17 вересня 2018 року в Нігері, у прикордонній зоні з Буркіна-Фасо. Визволений він, однак, був у Малі — завдяки старанням місцевого уряду, який після перемовин з ісламістами випустив взамін за в’язня сотню джихадистів.

Разом з о.Макаллі вийшли на свободу викрадена чотири роки тому француженка, італійський турист, який зник минулого року, і малійський віцепрем’єр фінансів, якого викрали в березні.

Отець П’єрлуїджі Макаллі належить до Товариства африканських місій. Як каже Генеральний настоятель цього згромадження, родичі та співбрати викраденого місіонера не втрачали надії на його звільнення, хоча останні відомості про його долю надійшли аж у березні.

Отець Макаллі — людина непоказна, однак має великого духа, ми знали, що він це витримає, — каже о.Антоніо Порчеллято. «Отець Макаллі походить із родини з великою вірою, яка його підтримувала два роки ув’язнення. Це людина, яка обжилася в Африці, звиклася з її труднощами, які там можна зустріти, а отже, і з пустелею. Думаю, що всі ці довгі дні очікування на свободу він знаходив опору в молитві, у фрагментах Святого Письма, які знав напам’ять, у Псалмах. Завдяки цьому він також міг утішати інших заручників, — сказав для Vatican News о.Антоніо. — Ми знаємо, що зі шнурочків він зробив собі розарій. Весь цей час він жив у дуже тяжких умовах. Вони щодня змінювали місце перебування, дуже часто опинялися в нехристиянському середовищі. Не могли розраховувати ні на яку допомогу. А такий розарій можна було собі зробити відносно легко і він при цьому не впадав в очі».

Джерело: credo.pro