Де можна побачити найбільший у світі хрест?

Гігантський хрест, завдовжки близько 80 метрів, розташований на вершині каплиці в… релігійному парку розваг «Духовний парк “Кров Христа”» в Колумбії.

Донедавна найбільшим розп’яттям у світі вважалася скульптура Ісуса заввишки у 8,5 метра у штаті Мічиган. «Хрест у лісі» — витвір американського скульптора Маршала Фредеріка — був встановлений 1959р., щоби щоденно надихати тих, хто живе далеко від храму.

Найбільший хрест у світі

Зараз титул «найбільшого розп’яття в світі» може перейти до хреста в Південні Америці. В місті Уїла, за 16км від Неїва, в Колумбії, на вершині каплиці в релігійному парку розваг і туристичному осередку Blood of Christ Spiritual Park (Parque Espiritual La Sangre de Cristo) є гігантський хрест заввишки близько 80 метрів!

Як пише інтернет-сайт Diario del Huila, під час Великого тижня та інших важливих свят у Католицькій Церкві до парку приходить багато релігійних туристів. Окрім участі у Святій Месі в каплиці під гігантським розп’яттям, вони приїжджають насолодитися природною красою регіону та помилуватися іншими цікавинками парку.

Гості можуть відвідати копію колумбійського археологічного парку San Agustin, поплавати каяком по озеру та побувати в копії єгипетського храму і музею доколумбового періоду. Вони також можуть милуватися водоспадом, ловити рибу або піти в похід.

Примітка: Оскільки хрест у Колумбії розміщений горизонтально, а не вертикально, «Хрест у лісі» в Мічигані може здаватися вищим, хоча насправді довший саме колумбійський хрест.

Джерело: credo.pro