Ракетним ударом пошкоджено вірменський храм в Нагірному Карабасі

Церква Христа Спасителя частково пошкоджена в результаті ракетних ударів збройних сил Азербайджану по місту Шуша.

“Частково зруйнована церква Сурб Аменапркіч Казанчецоц, що вважається символом Шуші”, – повідомляє інформаційний центр Карабаху.

Водночас Азербайджан відкидає причетність своєї армії до руйнування церкви в Карабасі. “Підрозділи азербайджанської армії не націлені на пам’ятки історії і релігії в Нагірному Карабасі”, – повідомила пресслужба Міноборони цієї країни.

“Інформація про пошкодження церкви в Шуші не має нічого спільного з бойовими діями азербайджанської армії. Метою Азербайджану є тільки військові об’єкти. Армія Азербайджану не бере на приціл історичні, культурні, особливо релігійні споруди та пам’ятки”, – зазначили у відомстві.

Згодом радник президента Карабаху Давид Бабаян повідомив, що збройні сили Азербайджану завдали другого ракетного удару по головному в Нагірному Карабасі собору Христа Спасителя в Шуші.

Представник Міноборони Арцруни Ованесян повідомив в своєму телеграм-каналі, що російський журналіст отримав поранення при обстрілі собору в Шуші.

Ованесян підкреслив, що пораненого журналіста доставили до лікарні.

Архітектурний комплекс з церкви і дзвіниці був побудований в 1868-1887 роки. У роки першої карабаської війни в 1990-х на території церкви знаходився азербайджанський склад ракет системи “Град”. Місто було взято вірменськими військами штурмом 8-9 травня 1992 року. Операція отримала назву “Весілля в горах”.

Джерело: religionpravda.com.ua