Захисники життя і сім’ї у Франції знову вийшли на вулиці

Французи знову вийшли на демонстрації, щоб виразити свою незгоду із новим законом про біоетику, що передбачає серед іншого in vitro без батька, тобто створення доступу для штучного запліднення для лесбійських пар і самотніх жінок.

Раніше французи численно збирались в Парижі, однак зараз, з огляду на пандемію, було організовано 60 демонстрацій по всій країні. Відповідно до санітарних вимог, в кожній локації може перебувати від 1 до 5 тисяч осіб.

Повну підтримку демонстрантам висловив місцевий єпископат. Тим більше, що сфера біоетичних законних «інновацій», які прагне просунути парламент, постійно розширюється. Ще влітку було подано пропозицію легалізувати т.зв. пізній аборт, аж до кінця терміну вагітності, у випадку психо-суспільних проблем матері. Минулого вівторка нижня палата парламенту погодилась продовжити термін аборту за бажанням з 12 до 14 тижнів вагітності. За словами речника єпископату, ця тенденція є дуже небезпечним сигналом.

«Єпископат Франції виражає з цього приводу великий сум. Бачимо, що частина нашого суспільства, яку представляють в нашому парламенті депутати, не розуміє про що тут насправді йдеться… Єпископи вважають ці ініціативи парламенту проявом еволюції суспільства у напрямку все більшого індивідуалізму. Ми відвертаємось від братерства, що в свою чергу дозволяє нам розуміти ті виклики, перед якими ми зараз стоїмо», - наводить слова речника єпископату.

Джерело: catholicnews.org.ua