Нігерія: «Наша країна – це море крові. Нема що святкувати»

Католицький єпископ Сокото виступив проти ісламського президента Нігерії, політика якого не зупиняє різанину християн. «Мухаммаду Бухарі відмовився майже від усіх ключових обіцянок, які він дав нігерійському народові під час своєї передвиборчої кампанії», – написав єпископ Метью Хасан Куках з нагоди дня незалежності Нігерії.

«Це може звучати дивно, але я також хотів би подякувати нашим колонізаторам за те, що об'єднали різні племена, і за всі зусилля, які вони доклали до того, щоб у нас було все, що потрібно нації для створення сучасної держави», – написав у спеціальній заяві ординарій єпархії Сокото. Він також подякував місіонерам, які «заклали основи сучасної цивілізації, надавши освіту високого рівня». «Ми повинні цінувати контекст колоніалізму, – написав єрарх, – таким чином створюючи міцну основу для видобутку наших ресурсів та розвитку країни».

«Першими білими, з ким я познайомився, були священники, і хоча я не зовсім розумів, ким є священник, вони були добрими людьми», – визнає єпископ Куках. – «Вони побудували церкву та школу для нашого села, і це були єдині будівлі, покриті черепицею».

Тим часом правління мусульманського лідера охоплює країну. «Нігерія ніколи не була такою до приходу президента Бухарі». Він побудував захисну стіну довкола себе, навмисно відбираючи осіб, відповідальних за безпеку на основі етнічної та релігійної приналежності, – вважає ординарій єпархії Сокото. – «Відзначаючи незалежність, я прошу президента швидко змінити курс і прислухатися до голосу наших братів у Нігерії».

Джерело: catholicnews.org.ua