Вбивство вчителя у Франції: тисячі людей вийшли на вулиці

У Франції тисячі людей вийшли на вулиці, щоб вшанувати пам’ять вчителя історії Самюеля Паті, вбитого за те, що він показав учням карикатури на пророка Мухаммеда.

Люди збираються на центральних площах Парижа, Марселя, Страсбурга, Лілля, Ліона, Тулузи та десятків інших міст. На них виходять як окремі громадяни, так і політичні партії, громадські організації та профспілки.

У Парижі та Ліоні вже відбулися хвилини мовчання, лунають промови від офіційних осіб.

У Парижі на акції присутні міністр внутрішніх справ Жан Кастекс та мер Анн Ідальго.

“Ви нас не злякаєте. Ми не боїмося. Ви не роз’єднаєте нас. Ми – це Франція”, – написав Жан Кастекс, публікуючи відео з акції у столиці.

Президент Еммануель Макрон у своєму зверненні до нації у зв’язку з вбивством заявив, що нападник своїм вчинком “хотів убити Республіку разом з її цінностями” та що уся Франція стане на захист викладачів і їхнього права вільно та безпечно робити свою роботу, виховуючи вільних громадян.

Нагадаємо, у п’ятницю 16 жовтня молодий чоловік обезголовив 47-річного Самюеля Паті, викладача історії в місцевому коледжі, який показував студентам карикатури на пророка Мухаммеда. За кілька хвилин після цього поліція застрелила нападника.

Прокурор Жан-Франсуа Рікар підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що нападником був 18-річний чеченець, який народився в Москві. Він на законних підставах проживав у Франції як біженець. Сам нападник не був студентом коледжу.

Французькі правоохоронці затримали 11 осіб, підозрюваних у причетності до вбивства вчителя. Більшість із них – найближче оточення нападника.

Джерело: religionpravda.com.ua