Італійці знову протестують проти скандального закону проти сім’ї

Італійці знову вийшли на вулицю на знак протесту проти законопроекту про так звану гомотрансфобію. Представлені урядом положення, передбачають суворі покарання за "дискримінацію" ЛГБТ, що має дуже широке значення.

Після понад ста місцевих демонстрацій представники про-сімейних середовищ та правозахисники зібрались цього разу в Римі на загальнонаціональну акцію протесту. З огляду на загострення пандемії кількість учасників була обмежена до однієї тисячі.

Захисники сім'ї наголосили, що прийняття нового закону закриє дискусію щодо сім'ї. Вже більше не можна буде стверджувати, що ідеальним середовищем для дитини є повноцінна сім'я з матір'ю та батьком. Вони вказують, що новий закон дискримінуватиме людей, які не мають розладів статевої ідентичності. На особливий захист законом зможуть розраховувати лише ЛГБТ- спільноти.

Італійська Церква також відкрито виступає проти закону про гомотрансфобію. Минулої суботи глава єпископату заявив, що прийняття цього закону буде серйозною загрозою для демократії. Він нагадав, що в італійському законодавстві та конституції передбачено достатньо заходів для захисту від усіх видів агресії. “Не можна порушувати свободу слова під виглядом боротьби з дискримінацією. Свобода слова – це не те саме, що розпалювання ненависті”, – додав кардинал Ґуальтьєро Бассетті.

Джерело: catholicnews.org.ua