Португалія: лівий парламент хоче запровадити евтаназію. Захисники життя вимагають референдуму

Противники легалізації евтаназії парламентом Португалії спрямували відкритий лист депутатам однопалатної Асамблеї Республіки з проханням провести референдум з цього питання. У документі під назвою "Слухайте націю" зазначено, що обрані суспільством політики повинні поважати думку своїх виборців та надавати їм право вирішувати таке важливе питання, як легалізація евтаназії.

"Ідеться про дуже важливе рішення, що торкає цінностей, що містяться в конституції демократичної держави", – написали автори документа. Звертаючись до португальських депутатів, вони просять проголосувати в палаті за проведення плебісциту.

З ініціативою організувати загальнонаціональний референдум виступила Португальська Федерація За Життя (PFV), яка зуміла зібрати за проект щодо референдуму понад 95,2 тис. підписів громадян. За заявами керівництва Федерації За Життя, плебісцит врятує Португалію від спроби парламенту, в якому домінує ліва партія, на законодавчому рівні затвердити легалізацію т. зв. допомоги у смерті.

У середині вересня президент країни Марсело Ребелу де Соуза висловив підтримку ініціативи громадян з приводу референдуму щодо легалізації евтаназії. Він вказав на необхідність слухати голос громадян із цього питання

Джерело: catholicnews.org.ua