В Індонезії вбили католицького катехита

Вбивство Руфінуса Тігау, католицького катехита, набуває розголосу. Індонезійські сили безпеки звинуватили його у приналежності до сепаратистів і застелили, тоді як він просто проповідував Євангеліє бідним.

«Ми дуже стурбовані цим інцидентом, спрямованим на католицьких працівників», – сказав 28 жовтня UCA News о. Мартін Куайо, апостольський адміністратор єпархії Тіміка.

Тігау розстріляли солдати біля його будинку. Армія та поліція заявили, що він був членом сепаратистської, збройної злочинної групи.

Однак о. Куайо поставив під сумнів ці звинувачення. Він стверджує, що Тігау був катехитом, який працював у парафії св. Михаїла Білогая. Окрім допомоги в катехизації, Тігау служив парафіяльному священникові біля вівтаря під час недільної Літургії. «Оскільки парафіяльний священник читає Біблію та проповіді індонезійською, яка зрозуміла не всім, Тігау переклав їх моні, місцевою мовою», – сказав Куайо.

Церква вимагає від уряду вивести війська з Папуа. «Ми також просимо індонезійських солдатів триматися подалі від місцевих жителів. Не заходьте в села, бо через вас гинуть невинні люди», – сказав парафіяльний священник загиблого.

Джерело: vaticannews.ua