ООН присвоїла Храмовій горі в Єрусалимі мусульманську назву

Генеральна Ассамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила, що Храмова гора в Єрусалимі тепер буде називатися мусульманським ім’ям аль-Харам аш-Шаріф.

У резолюції йдеться, що рада ООН «серйозно стурбована протистоянням та насильством, що мали місце останнім часом на окупованій палестинській території, включаючи Східний Єрусалим, і в тому числі щодо святих місць Єрусалима, включаючи Харам аль-Шаріф».

У документі наголошується «важливість міста Єрусалима для трьох монотеїстичних релігій» і «особливе значення святих місць».

Однак посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан вважає, що резолюція «повністю ігнорує будь-який зв’язок між єврейським народом і Храмовою горою – нашим найсвятішим місцем. Це ганьба. Смілива спроба переписати історію не змінить незаперечного факту, що єврейський зв’язок з містом Єрусалим налічує тисячі років».

«Вони також не змінять того факту, що сьогодні наш зв’язок з Єрусалимом сильніше, ніж будь-коли. Все більше країн переміщують свої посольства в Єрусалим, нашу єдину і неподільну столицю», – додав Ердан.

Проти резолюції проголосували Ізраїль, США, Австралія, Канада, Гватемала, Угорщина, Маршаллові Острови, Мікронезія і Науру. Шістнадцять країн утрималися при голосуванні.

Храмова гора – це місце, де колись стояв Єрусалимський храм. Сьогодні на цьому місці розташовуються дві мусульманських святині – Масджид Куббат ас-Сахра (Купол скелі – мусульманське святилище на Храмовій горі) і мечеть Аль-Акса.

Джерело: religionpravda.com.ua