У США дівчинці заборонили ходити в школу в масці з написом “Ісус любить мене”

У США батьки 9-річної школярки з Міссісіпі подали позов до суду на шкільний округ Сімпсон через те, що їхній доньці заборонили носити маску з написом “Ісус любить мене”.

Керівництво Центральної школи Сімпсона заборонило дівчинці приходити до навчального закладу в масці з написом “Ісус любить мене”.

Представники округу заявили, що учні повинні носити маски, однак “політичні, релігійні, сексуальні або недоречні висловлювання” на масках – заборонені. Батьки дитини вважають таку заборону антиконституційною.

У позові, поданому до Окружного суду США в Джексоні, шкільний округ звинувачується в дискримінації третьокласниці за релігійною ознакою.

“Відповідно до її щирих релігійних переконань, (дитина) бажає носити маски (проти коронавірусу) з позитивним і надихаючим релігійним посланням, наприклад, з написом “Ісус любить мене”, яку відповідачі заборонили їй носити”, – йдеться в позові.

У позові йдеться, що політика шкільного округу Сімпсон щодо масок з самого початку не забороняла релігійні послання, але ця політика була змінена після того, як учитель і адміністратор школи сказали дівчинці, що вона не може носити маску “Ісус любить мене”.

Сімейну пару, яка подала позов, представляють юристи з некомерційної групи “Alliance Defending Freedom”, яка написала велику частину закону штату Міссісіпі 2015 року, який дозволяє торговцям і урядовцям посилатися на свої релігійні переконання у відмові в послугах одностатевим парам.

Джерело: religionpravda.com.ua