Франція: християнам загрожує тероризм, Макрон телефонує Папі

У Франції триває загроза тероризму. У Ліоні підстрелили православного священника.

Сьогодні в усіх церквах присутні поліцейські. Президент Макрон оголосив про мобілізацію 4 000 осіб резервістів і зателефонував Папі, щоб висловити солідарність Франції з усіма католиками після нападу на базиліку Нотр-Дам у Ніцці. «Це був напад на наші свободи і ми будемо захищати їх усіма силами», – сказав президент, подякувавши Папі Франциску за його сприяння діалогу та миру у світі. Він також запросив Святішого Отця відвідати Францію, як тільки це дозволять санітарні умови.

Прем'єр-міністр Франції вирушив до Руана, де 4 роки тому вбили о. Жака Амеля. Жан Кастекс заявив, що влада зробить усе, щоб кожен міг сповідувати свою віру в повній свободі та в цілковитій безпеці. «Для Франції – це питання честі», – додав прем'єр-міністр.

Жертва нападу в Ліоні – 52-річний грецький православний священник. Його підстрелили з короткої мисливської рушниці, коли закривав свою церкву. Його стан важкий. Поліція затримала підозрюваного, однак мотиви злочину невідомі. Варто лише нагадати, що в Ліоні триває гостра напруженість між турецькою та вірменською громадами у зв’язку з війною в Нагірному Карабаху.

Джерело: vaticannews. ua