Швейцарія: Рекордна кількість апостазій. Вірні щораз частіше відходять від Церкви

У Католицькій Церкві Швейцарії рекордна кількість апостазій. У 2019 році понад 30 000 швейцарців офіційно відрізали себе від Містичного Тіла Христового.

Католицька Церква у Швейцарії, як і в Німеччині, роками сильно лібералізується. Багато єпископів підтримують різні новинки, особливо у сфері Святого Причастя для розлучених чи нової оцінки гомосексуалізму. Однак це не рецепт збереження вірних у Церкві. Навпаки, як і в Німеччині, люди у Швейцарії масово відходять від Церкви.

Згідно з поданою зараз інформацією, 2019 р. акт формальної апостазії зробили 31 772 швейцарці. Це на 25% більше, аніж торік – і найбільше в історії Швейцарської Церкви.

Найбільше віровідступників було в кантонах Цюриха, Ааргау, Санкт-Галлена та Люцерна.

Більшість з них належать до вікової групи 25-35 років, тобто до тієї, де люди починають платити церковний податок. Саме бажання уникнути цього є головним мотивом апостазії. Церковний податок у Швейцарії, як і в Німеччині, збирається переважно у вигляді відсотків податку на прибуток.

Він невисокий і пересічний швейцарець небагато зекономить на апостазії, однак багато людей не хочуть фінансово підтримувати Церкву, з якою вони жодним чином не ототожнюють себе. Старші люди також відходять від Церкви. У 2019 р. люди у віці 51-65 років становили 24% всіх актів апостазії.

Джерело: catholicnews.org.ua