Знайдено храм, у якому Ісус зцілив жінку

Археологи знайшли стародавній храм, де, за Євангельською розповіддю, Господь Ісус зцілив кровоточиву жінку.

Як пише Catholic.by, експерти з університету Хайфи інформують, що храм стояв у стародавньому місті Баніасі, яке було перейменоване в Кесарію Филипову ще за життя Христа.

Численні важливі місця стародавніх часів дуже тяжко розшукати, бо вони погано й неточно описані. Тому кожна така знахідка стає чудом для археологів.

Зцілення жінки, яка мала багаторічну кровотечу, описане в Євангеліях від Матея, Марка і Луки. Вона спливала кров’ю протягом 12 років, але, попри старання численних лікарів, їй тільки ставало гірше; тому вона вирішила звернутися до Ісуса. Щойно жінка доторкнулася до Його плаща, як умить видужала.

Візантійський історик Євсевій писав, що після цього жінка поставила статую в пам’ять про чудо, у храмі Кесарії Филипової, яка була розташована на Голанських висотах, між Сирією та Ліваном. Стародавні джерела стверджують, що статую було розбито, але сам храм ще довго стояв.

Під час нещодавніх розкопок було знайдено раніше сховані руїни храму, що лежали під римською дорогою. «Ми вважаємо, що храм, який ми знайшли, може бути тим самим, у якому сталося чудо», — кажуть археологи.

Хоча поблизу є ще один храм, головний археолог Аді Ерліх вважає, що недавно віднайдена будівля більше відповідає стародавнім описам.

Попри відкриття, зроблене археологами, вони надалі не можуть зрозуміти, чому люди покинули місто.

Джерело: credo.pro