Ісламські терористи знищили одну з найстаріших католицьких місій у Мозамбіку

У місті Нангололо, в провінції Дельґадо, що на півночі Мозамбіку, ісламські терористи знищили одну з найстаріших католицьких місій у цій країні.

Португальське відділення організації «Допомога Церкві в потребі» повідомило, що джихадисти «атакували, захопили й остаточно знищили» католицьку місію.

Бразильський священник о.Едегард Сильва, який працює в Кабо Дельґадо, розповів: за словами багатьох людей, ісламські терористи вчинили розправу над місцевим населенням у цій частині Мозамбіку. «Вся місцева громада втекла звідти. Ми сховалися в місті Пемба», — сказав о.Сильва.

За словами бразильського місіонера, останніми тижнями джихадисти вчинили геноцид щодо християн провінції Кабо Дельґадо. «Вздовж доріг видно багато тіл, які вже розкладаються. Дії терористів жахливі; багатьом стяли голови, а будинки спалили і зруйнували», — розповідає о.Едегард Сильва.

За повідомленнями мозамбікських медіа, через численні напади джихадистів, пов’язаних із так званою Ісламською державою, в провінції Кабо Дельґадо вже понад півмільйона людей були змушені покинути свої домівки. Переважно це християни.

Джерело: credo.pro