Мексика: Єпископи закликають депутатів заблокувати легалізацію марихуани

Конференція єпископату Мексики закликала членів Палати депутатів, нижньої палати парламенту, заблокувати або «внести зміни до закону» щодо легалізації вживання марихуани. За документ, затверджений Сенатом у четвер, депутати повинні проголосувати в грудні.

У недільній заяві єрархи закликали Палату депутатів протидіяти легалізації законопроекту з огляду на «охорону здоров'я та громадську безпеку».

У листі на адресу нижньої палати Конгресу Конференція єпископату Мексики звернула увагу, що затверджений Сенатом документ не ставить на перше місце здоров’я населення і не захищає громадян від наркотиків.

– Ця ініціатива не обмежує зростаючу шкоду, спричинену вживанням марихуани, не реагує на наслідки цього серед сімей осіб, які вживають наркотики, а також не обмежує доступність речовин, що викликають залежність, – вказали мексиканські єпископи, зазначивши, що затвердження проекту сприятиме організованим злочинним групам, що торгують наркотиками.

Законопроект дозволяє дорослій особі мати 28 грам марихуани, водночас забороняючи вживання в присутності дітей, а також дозволяє вирощувати шість рослин індійських конопель на кожну дорослу особу. Закон передбачає можливість клопотання про дозволи для суб’єктів, щоб вирощувати більші врожаї цих рослин та їх продавати

Джерело: catholicnews.org.ua