Під час листопадового теракту в Австрії ціллю нападника була католицька молодь

За даними австрійських ЗМІ, ціллю Куйтіма Фейзулая, який менше місяця тому застрелив чотирьох людей на вулицях Відня, була католицька молодь, яка зібралася у сусідній церкві.

2 листопада внаслідок теракту ісламського фундаменталіста в столиці Австрії чотири людини загинули та 20 серйозно поранені. Напад розпочався близько 20:00 біля головної синагоги міста, де озброєний чоловік відкрив вогонь з гвинтівки по людях, які сиділи біля барів та ресторанів.

Як повідомляє сайт «NC Register», посилаючись на місцеву газету «Kronen Zeitung», зловмисник намагався проникнути до церкви св. Руперта, де зібралася група молодих людей. Не маючи можливості потрапити в замкнену будівлю, він шукав іншого входу в храм, поки його не застрелила поліція.

Віденська Архиєпархія повідомила, що в той час у церкві було 17 осіб. Почувши постріли, вони вимкнули світло, зачинили двері та сховались. Вийшли з храму лише о 02:30, коли поліція дозволила їм піти.

Міністерство внутрішніх справ Австрії назвало ім'я зловмисника. Це був Куйтім Фейзулай, 20-річний австрієць, якого торік засудили до 22 місяців ув’язнення за спробу поїхати до Сирії для вступу до Ісламської держави. За повідомленнями місцевих ЗМІ, його звільнили достроково. Міністр освіти Австрії Сюзанна Рааб заявила на прес-конференції, що Фейзулай після звільнення неодноразово відвідував дві віденські мечеті: Melit Ibrahim в районі Оттакринг і Tewhid в районі Майдлінг

Джерело: catholicnews.org.ua